ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Ο αγώνας για κατοχύρωση των μη μόνιμων καθηγητών πρέπει να είναι συλλογικός

dhki logo png
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών, με ανακοίνωσή της αναφέρει  στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/12/2014 στη Χοιροκοιτία από τους συμβασιούχους, έκτακτους, αντικαταστάτες καθηγητές, για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πρόταση του Υπουργού Παιδείας για νέο σύστημα διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση, έστειλε για μία ακόμη φορά το μήνυμα ότι ο αγώνας για κατοχύρωση των μη μόνιμων συναδέλφων μας πρέπει να είναι συλλογικός, συνεχής και μεθοδευμένος.
   «Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών τόνισε ξανά ότι η ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για δημιουργία δεύτερου καταλόγου ήταν ανορθόδοξη και ατυχέστατη και  αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής απόφασης και βούλησης από πλευράς του ΥΠΠ, για κατοχύρωση των μη μόνιμων συναδέλφων μας.
    Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών εισηγήθηκε στη Συνέλευση  τη  σύγκληση, το ταχύτερο δυνατόν, κοινής σύσκεψης με τη συμμετοχή των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ,ΟΛΤΕΚ και των εκπροσώπων των συμβασιούχων/εκτάκτων/αντικαταστατών καθηγητών και δασκάλων για συζήτηση, λήψη αποφάσεων και μεθόδευση της προσπάθειας σχετικά με το ζητούμενο που είναι η κατοχύρωση των μη μόνιμων εκπαιδευτικών που απασχολούνται ή και απασχολούνταν στο Δημόσιο Σχολείο.
   Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών υπογραμμίζει ότι  οι Κινήσεις που συναποτελούν την ΟΕΛΜΕΚ, οφείλουν να είναι πολύ προσεχτικές για να μη ρίξουν σε περιπέτειες τους συναδέλφους μας. Οι αποφάσεις σε τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να είναι ομόφωνες και όχι να λαμβάνονται με μία ψήφο διαφορά, όπως συνέβηκε στο τελευταίο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, όπου Αλλαγή – Ν. Κίνηση με απόφασή τους, σύρουν την ΟΕΛΜΕΚ σε διάλογο με το ΥΠΠ χωρίς να υπάρχει απόλυτη συνεννόηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους.