ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. ακαταμάχητο όπλο για μονιμοποίηση

dhki logo png
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «θεωρεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καλεί την Ιταλική Κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν ήδη τρίχρονη επαγγελματική πείρα, αποτελεί ένα ισχυρότατο όπλο για κατοχύρωση των μη μόνιμων συναδέλφων μας που απασχολούνται στο Δημόσιο Σχολείο (ή και απασχολούνταν) και την οριστική, πλέον, απαλλαγή τους από τον βραχνά της επαγγελματικής αβεβαιότητας και τα παιχνίδια που κάποιοι θέλουν να παίξουν σε βάρος τους».
Συνεχίζοντας η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών «καλεί τον Υπουργό Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψη την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι υπεράνω οποιασδήποτε κρατικής γνωμάτευσης και να προχωρήσει αμέσως σε πρώτη φάση στη μονιμοποίηση των συναδέλφων που έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το ΠΠΚ και που πληρούν την προϋπόθεση των 30 μηνών συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας με βάση την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επαγγελματική κατοχύρωση των συναδέλφων αυτών».
Καταλήγοντας σημειώνει:
«Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών δικαιώνεται πλήρως στις θέσεις της και στην επιμονή της ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν πρέπει να εμπλακεί σε κανένα διάλογο με το ΥΠΠ, για  νέο σύστημα διορισμών, προτού κατοχυρωθούν οι μη μόνιμοι συνάδελφοι καθηγητές. Καλούμε για μία ακόμη φορά τη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν. Κίνηση) να  υιοθετήσει τη θέση της ΔΗ.ΚΙ. και να μην εμπλακεί σε συζητήσεις(όπως πλειοψηφικά έχουν αποφασίσει οι δύο Κινήσεις)  με το ΥΠΠ που θα οδηγήσουν  σε περιπέτειες , ιδίως μετά και τις νέες εξελίξεις, αλλά να σεβαστεί την απόφαση της ΠΣΓΑ ημερ.12/12/2013 , σχετικά με το θέμα αυτό.
Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι το Δικαστήριο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της δικαστικής εξουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σ’ αυτό συμμετέχει ένας δικαστής ανά κράτος μέλος και έχει ως γενική αποστολή την ομοιόμορφη τήρηση του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Τα κράτη μέλη έχουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου».