Θέματα υγείας και Παγκύπριες στο επίκεντρο συζήτησης ΟΕΛΜΕΚ και Προδρόμου σε νέα τηλεδιάσκεψη

Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να έχει αύριο η ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, με τον οποίο θα συζητήσουν όλα όσα αφορούν τις διαδικασίες των Παγκυπρίων Εξετάσεων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας.  

«Θα συζητήσουμε και για την προσέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου, των τελειόφοιτων μαθητών. Θα υποβάλουμε ερωτήματα αναφορικά με το πόσες ώρες θα πρέπει να βρίσκονται τα παιδιά στο σχολείο, για πόσες εβδομάδες, πότε ξεκινούν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, δηλαδή την ημερομηνία και πολλά άλλα ζητήματα», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα καταθέσουν και οι ίδιοι τις εισηγήσεις τους, τις οποίες ήδη κατέθεσαν γραπτώς και τις έχουμε διαβιβάσει στον Υπουργό Παιδείας, όπως παραδείγματος χάριν θα πρέπει οι παγκύπριες εξετάσεις να ξεκινήσουν από τις πρώτες μέρες του Ιούνη και οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας μέσα στις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να περιοριστεί όσο πιο πολύ γίνεται ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού.

«Το πρώτιστο που θα ζητήσουμε, οπωσδήποτε, είναι να δούμε τα μέτρα προστασίας, τα οποία θα πάρουν και έχουν σχέση με την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στο σχολικό χώρο. Θα κάνουν απολυμάνσεις; Δε θα κάνουν απολυμάνσεις; Θα κάνουν ημερήσιες απολυμάνσεις; Θα έχουν γάντια, αντισηπτικά, μάσκες να δώσουν στο προσωπικό; Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε. Δυστυχώς, είναι Τρίτη και δεν ξέρουμε τίποτα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την ύλη των παγκυπρίων εξετάσεων χημείας, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι φαίνεται πιθανόν να έχει μπει κάποια ύλη, την οποία δεν έχουν διδαχθεί τα παιδιά.  

Σημείωσε ότι θα γίνει μια σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα αυτό.

Share

Permanent link to this article: https://www.dh-ki.com/?p=2087