Πληροφορίες για τις ΔΥΟ Ομαδικές Προσφυγές που θα καταχωρηθούν στο Δικαστήριο απο Μέλη της ΟΕΛΜΕΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι ΔΥΟ ομαδικές προσφυγές που θα καταχωρηθούν στο δικαστήριο μετά από εισήγηση των νομικών μας συμβούλων Κρις Τριανταφυλλίδη και Αρτεμίου ΔΕΝ αφορούν τα αναδρομικά  από το 2012, αφού  για αυτή την περίπτωση υπάρχει ήδη πρόσφατη καταχωρημένη προσφυγή και όπως μας έχει συσταθεί, είναι προτιμότερο να περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ Η μία προσφυγή αφορά τις αποκοπές στους μισθούς και η άλλη το 3% (ταμείο συντάξεων) που μας οφείλει το Κράτος από τις 29/3/2019, δηλαδή από την ημερομηνία κατά την οποία εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.  Αρχικά θα καταχωρηθούν οι ΔΥΟ προσφυγές για τους τρείς (3) μήνες Απρίλη, Μάιο και Ιούνιο, οι οποίες θα κοστίζουν  €83 ανά άτομο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 
Σε όσους δεν αποκόπτεται το 3% για ταμείο συντάξεων ( δηλαδή σ΄αυτούς που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011) θα καταχωρηθεί μόνο μία προσφυγή, η οποία θα κοστίζει  €41.5  και θα αφορά μόνο τις αποκοπές στους μισθούς.

Μετά τους τρεις μήνες, και μέχρι την έκδοση της απόφασης της έφεσης που έχει ασκήσει η Κυβέρνηση, ίσως  χρειαστεί να καταχωρήσουμε νέες προσφυγές με χαμηλότερο φυσικά κόστος.  Όπως μας έχουν αναφέρει οι νομικοί μας σύμβουλοι, υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα  να εξασφαλίσουμε δήλωση από τη νομική υπηρεσία, η οποία να μας καλύπτει και για τους επόμενους μήνες μέχρι την εκδίκαση της έφεσης χωρίς να χρειαστεί να καταχωρήσουμε νέες προσφυγές με επιπλέον έξοδα.

Τα πραγματικά έξοδα καταχώρησης των ομαδικών προσφυγών θα καταβληθούν από την ΟΕΛΜΕΚ.

 ΛΟΓΟΣ / ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Ο λόγος που πρέπει να καταχωρηθούν προσφυγές είναι γιατί ακόμα και στην περίπτωση που η απόφαση της έφεσης μας δικαιώσει, μπορεί η Κυβέρνηση να αρνηθεί να μας πληρώσει από τις 29/3/2019, γιατί όσον αφορά τις αποκοπές, ο νόμος που ισχύει σήμερα είναι αυτός του 2018 και όχι του 2012. Να θυμίσουμε  ότι, με βάσει το νόμο του 2018 οι αποκοπές τερματίζονται τον Δεκέμβριο του 2022.

Για την Τρίτη Απόφαση που εκδόθηκε από το διοικητικό δικαστήριο στις 29/3/2019, η οποία αφορά την παγοποίηση προσαυξήσεων, δεν θα καταχωρήσουμε  προσφυγές στο παρόν στάδιο. Όπως μας έχουν αναφέρει οι νομικοί μας σύμβουλοι, για αυτή την απόφαση μπορούμε να καταχωρήσουμε προσφυγή σε μεταγενέστερο στάδιο αφότου  εκδικαστεί πρώτα η έφεση.

Επειδή όμως αρκετοί συνάδελφοι διερωτούνται  εάν είναι σίγουρη η όποια επιτυχία, ή εάν θα  είναι σύντομη η εκδίκαση των προσφυγών, σας αναφέρουμε ότι, ως είναι γνωστό,  στη νομική δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο και εγγυημένο, επομένως ο καθένας μπορεί να πράξει αναλόγως. Εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για αυτά που μας έχουν αναφέρει οι νομικοί μας σύμβουλοι και εσείς να πράξετε αυτό που κατά την κρίση σας θεωρείτε καλύτερο. Περεταίρω, είναι δικαίωμα του καθενός  να  αποταθεί ή να επιλέξει  διαφορετικό δικηγορικό γραφείο από αυτό που έχει επιλέξει η Οργάνωση μας.

Εντός των ημερών θα σταλεί σε όλα τα Σχολεία ενημερωτικό έντυπο με όλες τις λεπτομέρειες για το διαδικαστικό μέρος

Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ                            

ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΟΕΛΜΕΚ              10.6.2019