ΔΗΚΙ Καθηγητών: Το αποτέλεσμα της ΜΕΠΕΥ δικαίωσε τους αγώνες όλων μας…

…και έστειλε το μήνυμα για σεβασμό στο θεσμοθετημένο διάλογο

Η ΔΗΚΙ καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ),  θεωρεί ότι η χθεσινή συνεδρία της ΜΕΠΕΥ δικαίωσε τους αγώνες όλων των εκπαιδευτικών, πάνω από όλα, όμως, δικαιώθηκε και υπερίσχυσε η λογική για το δίκαιο των αιτημάτων μας σχετικά με τα ζητήματα που άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 το ΥΠΠ. Αποδείχτηκε ότι  μονομερείς και ετσιθελικές  αποφάσεις, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, δεν έχουν καμία θέση στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας. Αντιθέτως,  οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της Δημόσιας Παιδείας οφείλουν να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό  στον επί χρόνια θεσμοθετημένο δημοκρατικό διάλογο και μακριά από αγκυλώσεις, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για εξεύρεση τέτοιων λύσεων στα εκπαιδευτικά ζητήματα, οι οποίες θα στοχεύουν στην ουσιαστική  αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και όχι στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Η ΔΗΚΙ καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ αφήνει ικανοποιημένη την εκπαιδευτική κοινότητα αφού ουσιαστικά επανερχόμαστε στο εργασιακό μας καθεστώς, που ίσχυε προ της 4ης Ιουλίου 2018. Αναφορικά με το αίτημά μας, για τερματισμό των επιβαρύνσεων στα συνταξιοδοτικά σε περίπτωση πρόωρης αφυπηρέτησης, θέση μας είναι η κατάργηση των επιβαρύνσεων ΕΣΑΕΙ και όχι για μία μόνο φορά. Ως εκ τούτου, ως ΔΗΚΙ Καθηγητών, διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας μέχρις ότου επιτύχουμε το στόχο αυτό.

Τέλος, αναφορικά με τους ανασφάλιστους συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν μονιμοποιηθεί μετά την 1.10.2011 και για 8 ολόκληρα χρόνια ζουν με την αγωνία αυτής της αδικαιολόγητης εκκρεμότητας, η οποία οφείλεται στην αδιαφορία της Κυβέρνησης, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι θέση μας είναι η ένταξή τους  στο ίδιο επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης που ανήκουν οι εκπαιδευτικοί που ήταν μόνιμοι πριν την 1.10.2011. Υπενθυμίζουμε τους επηρεαζόμενους συναδέλφους ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα ήταν ένα από τα τρία θέματα που είχαμε θέσει στον Υπουργό Οικονομικών τον Νοέμβριο του 2017 ως νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και ζητήσαμε έναρξη διαλόγου για επίλυσή του. Διαβεβαιώνουμε τους επηρεαζόμενους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τις ενέργειες μας, κατά τρόπο υπεύθυνο, προς κάθε κατεύθυνση μέχρις ότου επιλυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα όσο πιο σύντομα γίνεται».