Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της για το συνταξιοδοτικό ζήτημα των ανασφάλιστων Εκπαιδευτικών. Ιση αντιμετώπιση για όλους τους Εκπαιδευτικούς, χωρίς διακρίσεις. 


Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και κατ΄ επέκταση την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απαράδεκτη στάση, από κάθε άποψη, που τηρεί αναφορικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα των ανασφάλιστων Εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια εξαιτίας ενός Νόμου (Ν.216(Ι)/2012) που ψηφίστηκε το 2012 (με ισχύ από 1.1.2013) εν μέσω των εφιαλτικών ημερών  για την οικονομία της Κύπρου που όλοι βιώσαμε την περίοδο εκείνη, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν δυστυχώς χωρίς καμία συνταξιοδοτική επαγγελματική ασφάλιση. 

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί ότι η πολύχρονη αυτή εκκρεμότητα σε βάρος εκατοντάδων εκπαιδευτικών βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση και  οι ευθύνες της για το σοβαρό αυτό ζήτημα είναι τεράστιες. Ευθύνες, επίσης, καταλογίζονται και στα κοινοβουλευτικά Κόμματα, τα οποία ενώ ψήφισαν τη συγκεκριμένη Νομοθεσία ουδέν ενδιαφέρον επέδειξαν για τη συνταξιοδοτική αποκατάσταση των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών, παρόλο που καθημερινά διακηρύττουν στις τοποθετήσεις τους υπέρμαχοι ενός Κράτους δικαίου, ενός Κράτους ίσης αντιμετώπισης και μεταχείρισης για τον κάθε εργαζόμενο, για τον κάθε πολίτη.

Θέση της ΔΗΚΙ Καθηγητών για το θέμα αυτό, είναι η συνταξιοδοτική ασφάλιση των επηρεαζόμενων συναδέλφων με σχέδιο ΙΔΙΟ με αυτό των Εκπαιδευτικών που ήταν μόνιμοι πριν την 1.10.2011. Αυτή εξάλλου είναι και η θέση της ΟΕΛΜΕΚ όπως καταγράφεται στις ΠΣΓΑ του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου του 2018. Καλούμε συνεπώς τον Υπουργό Οικονομικών, την Κυβέρνηση αλλά και τα Κόμματα να σεβαστούν τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, ως Ευρωπαϊκό Κράτος, και «να καταργήσουν κάθε νομοθετική διάταξη που αντιβαίνει στην αρχή της ίσης μεταχείρισης» , όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες οδηγίες.

                                                        21.5.2019