Δεν θα δεχτούμε την τακτική της κωλυσιεργίας , του εμπαιγμού και της απάθειας από μέρους των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας

Η τακτική της κωλυσιεργίας , του εμπαιγμού και της απάθειας  από μέρους των Υπουργείων Οικονομικών  και Παιδείας για τα εκκρεμούντα εκπαιδευτικά προβλήματα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης

Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας για την τακτική της κωλυσιεργίας και του εμπαιγμού που ακολουθούν σε βάρος των εκπαιδευτικών, αναφορικά με τα εκκρεμούντα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, τα οποία προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα το περασμένο καλοκαίρι. Τα συνεχή χρονοδιαγράμματα που εδώ και έξι περίπου μήνες δίνουν τα εν λόγω Υπουργεία προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για την επίλυση των εκκρεμούντων ζητημάτων  έχουν πολλάκις εκπνεύσει, οι δε υποσχέσεις τους από εβδομάδα σε εβδομάδα κατάντησαν πλέον κοροϊδία. «Ήδη οι Διευθύνσεις των σχολείων άρχισαν να ετοιμάζουν τις ανάγκες των σχολικών τους μονάδων για την επόμενη σχολική χρονιά. Στη βάση ποιών αποφάσεων θα στηριχθούν για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί τα σημαντικά ζητήματα του βιολογικού παράγοντα για τους καθηγητές/Β. Διευθυντές, του υπεύθυνου τμήματος αλλά και του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης χωρίς επιβαρύνσεις;»

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), καλεί τα δύο Υπουργεία, εάν πράγματι νοιάζονται για το καλό του Δημόσιου Σχολείου, να τερματίσουν την προκλητική και παρελκυστική τακτική που ακολουθούν και να δώσουν άμεσα λύσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα, έτσι ώστε, να αποφευχθούν οι εντάσεις και οι αντιδράσεις μεταξύ της εργοδοσίας και των εκπαιδευτικών. Ως ΔΗΚΙ καθηγητών, στέλλουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς τα δύο Υπουργεία ότι δεν πρόκειται, επουδενί, να αποδεχθούμε συνέχιση της σημερινής ακαταστασίας που επικρατεί στις σχολικές μονάδες αναφορικά με τον Υπεύθυνο Τμήματος ή το βιολογικό παράγοντα των Καθηγητών/ Β. Διευθυντών. Σταθερή παραμένει η θέση μας ότι το καθεστώς που ίσχυε για τα δύο αυτά ζητήματα πριν από τις 4 Ιουλίου 2018, πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται. Οι όποιες σκέψεις γίνονται  για διαφοροποίηση του 8-16-20  σχετικά με το βιολογικό παράγοντα θα πρέπει να τερματιστούν.

Η ΔΗΚΙ καθηγητών καλεί επίσης το Υπ. Οικονομικών να  δώσει άμεσα την πρότασή του για το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών χωρίς επιβαρύνσεις, το οποίο θα πρέπει να έχει συνέχεια και όχι εφαρμογή  για μια μόνο φορά! «Κατανοούμε τη ψυχρή οικονομική πολιτική της ευημερίας των αριθμών που ακολουθεί το Υπ. Οικονομικών. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας δεν μπορούν να εφαρμόζονται τέτοιου είδους απαράδεκτες πολιτικές, οι οποίες εγκλωβίζουν τους Καθηγητές μέχρι το 65 έτος της ηλικίας τους εξαιτίας των επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στα συνταξιοδοτικά τους, πλήττοντας  ουσιαστικά το Δημόσιο Σχολείο».

Επιπρόσθετα, τεράστιες είναι οι ευθύνες  του Υπ. Οικονομικών αφού εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εκπαιδευτικών που δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο. Δυστυχώς οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών που επηρεάζονται από το ζήτημα αυτό παραμένουν μετέωροι εξαιτίας της πρωτοφανούς αδράνειας και απάθειας του Υπ. Οικονομικών.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ),  θεωρεί ότι τα πιο πάνω προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά αφού αφορούν την ολότητα των Καθηγητών και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, συνεπώς επιβάλλεται, άμεσα, η σύγκληση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για αξιολόγηση της κατάστασης  χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο για λήψη μέτρων. Η αδιαφορία και ο συνεχής εμπαιγμός από μέρους των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας σε βάρος του Δημόσιου Σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)  9/2/2019