Απαράδεκτες και προσβλητικές οι δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκου Χατζηγιάννη σε βάρος των Διευθυντών των σχολικών μονάδων

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις απαράδεκτες αλλά και προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη ότι «Διευθυντές Σχολείων γνωρίζουν αλλά αποκρύβουν ότι υπάρχει πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών στα σχολεία».

Οι δηλώσεις αυτές αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους τόσο τον κ. Χατζηγιάννη, ο οποίος είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος όσο και  την ίδια την Κυβέρνηση, οι οποίοι με τις πολιτικές τους, δυστυχώς, αντί να επιλύουν πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο και το μόνο που κάνουν είναι να ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα.

Διαχρονικά τόσο οι Διευθυντές όσο και οι Καθηγητές έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το τεράστιο αυτό ζήτημα, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση είτε από το Υπουργείο Παιδείας, είτε από το ίδιο το Κράτος. «Σας καλούμε κ. Χατζιηγιάννη ως Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εάν πράγματι νοιάζεστε για την Παιδεία του τόπου μας, να αντιληφθείτε επιτέλους τους σοβαρούς κινδύνους που καθημερινά διατρέχουν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες για να προστατεύσουν τα παιδιά από τα κάθε λογής προβλήματα, να αναγνωρίσετε το πολλαπλό έργο που ασκούν, να τους στηρίξετε, να σταματήσετε να τους πολεμάτε και να πράξετε ουσιαστικά αυτό που πρέπει για το καλό των παιδιών και γενικά της κοινωνίας μας».    

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), καλεί παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να σταματήσουν επιτέλους να προσεγγίζουν κατά τρόπο επιφανειακό και να κωφεύουν σε τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα και να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα, ούτως ώστε να προστατεύσουμε τους μαθητές μας από αυτούς που ενδεχομένως επιχειρούν να εισάξουν παράνομες ουσίες στα σχολεία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ) 31.1.2019