Απαράδεκτη για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση έναντι των εκπαιδευτικών

                ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)

Προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι Εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν, πέραν από το 1.5%, ακόμη 1.7%  από 1η Μαρτίου για το ΓΕΣΥ

Η ΔΗΚΙ καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), καταγγέλλει τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι Εκπαιδευτικοί θα καταβάλλουν από 1η Μαρτίου 2019, πέραν του 1.5%, ακόμη 1.7% για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, δηλαδή συνολικά 3.2%!! Είναι σε όλους γνωστό ότι εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια οι Εκπαιδευτικοί και γενικά οι κρατικοί υπάλληλοι, καταβάλλουν κάθε μήνα 1.5%  από το μισθό τους για το ΓΕΣΥ, χωρίς να υπάρχει ΓΕΣΥ!

Η ΔΗΚΙ καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών προκλητικές και απαράδεχτες, τη δε πολιτική του να επιβάλλει κατά το δοκούν επιπρόσθετη φορολογία στους κρατικούς υπαλλήλους, στο όνομα δήθεν της εφαρμογής κάποιου σχεδίου, καταχρηστική και αλαζονική. «Ο Υπ. Οικονομικών, όφειλε να ευχαριστεί  Εκπαιδευτικούς και κρατικούς υπαλλήλους για τα δισεκατομμύρια που έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν για τη σωτηρία της οικονομίας της Κύπρου από τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν κάποιοι και όχι να προσπαθεί να εφευρίσκει τρόπους για περαιτέρω αποκοπές».

Η ΔΗΚΙ καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις, έτσι ώστε, η επιπρόσθετη αποκοπή από τους Εκπαιδευτικούς και τους κρατικούς υπαλλήλους, από την 1η Μαρτίου 2019, να είναι της τάξης του 0.2%, δηλαδή συνολικά να ανέλθει στο 1.7%  όπως θα ισχύει για όλους όσους θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Σχέδιο Υγείας και όχι στο 3.2% που καταχρηστικά θέλει να επιβάλει. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι οι επηρεαζόμενοι θα πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα  για τερματισμό της συγκεκριμένης  απαράδεχτης, προκλητικής και ετσιθελικής φορομπηχτικής απόφασης.      

                           ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)    

 12.1. 2019