Τερματίστε άμεσα τις παράνομες αποκοπές

 

10957000_1609352512644236_1708544608404651304_n_opt

Προς τους Υπουργούς των  Οικονομικών και της  Παιδείας

Τερματίστε άμεσα τις παράνομες αποκοπές, καταργείστε τις σφαγιαστικές ποινές για όσους Εκπαιδευτικούς αφυπηρετούν πρόωρα και δημιουργείστε Ταμείο Προνοίας για τους νεοδιοριζόμενους Εκπαιδευτικούς
 
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα στην κατάργηση τωνμνημονιακών άρθρων της Νομοθεσίας, που επιβλήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια στους εκπαιδευτικούς,εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αποδεδειγμένα, πλέον,οφείλεται στο τραπεζικό κατεστημένο και στις εγκληματικές αποφάσεις και ενέργειές τους, με τις οποίες οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στην κατάρρευση και τον κυπριακό λαό στην εξαθλίωση και στην απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών(ΟΕΛΜΕΚ) υπογραμμίζει ότι  όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί, όπως και ο κυπριακός λαός, πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην προσπάθεια για στήριξη της οικονομίας του τόπου. Χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη για τη δεινή οικονομική κατάσταση που περιήλθε η πατρίδα μας, είδαμε τις απολαβές μας να συρρικνώνονται σε διψήφια ποσοστά, τα συνταξιοδοτικά μας ωφελήματα να καταστρατηγούνται και κάποια να καταργούνται. Από την άλλη πλευρά οι κύριοι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής παραμένουν στο απυρόβλητο και ατιμώρητοι.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών καλεί,από κοινού, τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας και τον κάθε ένα ξεχωριστά στον τομέα που του αναλογεί, να προχωρήσουν, το συντομότερο δυνατό, στην υλοποίηση των πιο κάτω αιτημάτων:
1.Άρση των σφαγιαστικών επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στους Καθηγητές σε περίπτωση οικειοθελούς πρόωρης αφυπηρέτησης τους, στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, αλλά  και στην σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην περίπτωση  που κάποιος με βάση τις πρόνοιες της Νομοθεσίας για τις Κ.Α., επιθυμεί να πάρει την σύνταξη αυτή στο 63 έτος της ηλικίας του.
2.Δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους καθηγητές που μονιμοποιούνται κατά ή μετά την 1.10.2011, καλύπτοντας συνολικά όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους στο Δημόσιο Σχολείο, είτε ως συμβασιούχοι, είτε ως έκτακτοι, είτε ως αντικαταστάτες. Υπενθυμίζουμε ότι η κατηγορία των καθηγητών αυτών, δε δικαιούται κρατική σύνταξη και εφάπαξ ποσό.
3.Άμεσο τερματισμό της παράνομης και παράλογης αποκοπής του 0.8-2% μηνιαίως, για επαναδιορισμό δήθεν εκτάκτων καθηγητών. Οι διορισμοί στα σχολεία γίνονται βάσει των αναγκών κάθε σχολικής μονάδας και για κανένα άλλο λόγο.
4.Τερματισμό της κλιμακωτής Έκτακτης εισφοράς του 2,5%-3,5%.
5.Απόδοση του μισθού της θέσης, σε όσους εκπαιδευτικούς προάγονται.
6.Επιστροφή στους νόμιμους δικαιούχους της περιοδικής εισφοράς του 2% επί των μηνιαίων συντάξιμων απολαβών,  μετά την αφυπηρέτησή τους (όπως ίσχυε πριν την 1.1.2013).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 21.2.2016