Οι απαράδεκτες επινοήσεις ΥΠΠ και Δ.Ταλιαδώρου

43102719Οι απαράδεκτες επινοήσεις ΥΠΠ και Δ.Ταλιαδώρου για υποβάθμιση σημαντικού αριθμού ειδικοτήτων και απόλυση εκατοντάδων Καθηγητών οδηγούνται σε αποτυχία. Η «επιστημονική»  πρόταση  για νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα (Ω.Π.) συνεχώς αλλάζει αναλόγως των πελατειακών απαιτήσεων
  Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  θεωρεί ότι η προσπάθεια, που κατέβαλαν από κοινού το ΥΠΠ και ο Πρόεδρος της ΑΛΛΑΓΗΣ  Δ. Ταλιαδώρος (ως μέλος της Επιτροπής), για υποβάθμιση σημαντικού αριθμού ειδικοτήτων με στόχο την απόλυση (δυστυχώς για πάντα) εκατοντάδων καθηγητών, στο όνομα μιας δήθεν επιστημονικής πρότασης για νέο Ω.Π., οδηγείται σε αποτυχία. Οι υστερόβουλες αποφάσεις που ετσιθελικά επιχείρησαν να επιβάλουν, σε βάρος πολλών ειδικοτήτων και εκατοντάδων έκτακτων/συμβασιούχων καθηγητών, υιοθετώντας  τις εισηγήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία απαιτεί μείωση του αριθμού των Καθηγητών, βρήκαν μπροστά τους την ισχυρή και δίκαιη αντίδραση όλων σχεδόν των ειδικοτήτων αλλά και των Κινήσεων της ΟΕΛΜΕΚ  ΔΗΚΙ , Προοδευτικής και Ν. Πνοής. Επί τη ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε  όλους εκείνους, που ήταν παρόντες στην πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας  έξω από το ΥΠΠ.
   Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  θεωρεί  ότι  αποτέλεσμα των αντιδράσεων αυτών, σε βάρος εκείνων που επιβουλεύονται ένα Δημοκρατικό Δημόσιο Σχολείο , είναι το γεγονός ότι η πρόταση του ΥΠΠ και του προέδρου της ΑΛΛΑΓΗΣ  Δ. Ταλιαδώρου για μείωση των διδακτικών περιόδων (δ. π.)  στο Γυμνάσιο από 37 σε 35, που θα έστελλε στα σπίτια τους εκατοντάδες Καθηγητές, φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Οι πρωτεργάτες και προσυπογράψαντες  την  πρόταση για 35 δ. π. αισθανόμενοι, ότι  οι απαράδεκτες επινοήσεις τους για μείωση του αριθμού των Καθηγητών δεν μπορούν να υλοποιηθούν, άρχισαν πλέον, στο παρασκήνιο, να συζητούν για νέο Ω.Π. στο Γυμνάσιο με 38 δ.π. Επιπλέον συζητούν τη δημιουργία  7ης Δέσμης στο Λύκειο , αλλαγές των υποχρεωτικών μαθημάτων στις Δέσμες , ακύρωση των τεσσάρων δίωρων μαθημάτων στη Β΄ και  Γ΄ Λυκείου κ.ο.κ. , αποδεικνύοντας περίτρανα την προχειρότητα με την οποία ετοίμασαν την «επιστημονική» πρόταση τους  για νέο Ω.Π.
  Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) επαναλαμβάνει, για πολλοστή φορά, ότι η Δημόσια Μέση Εκπαίδευση και κατά κύριο λόγο ο Λυκειακός Κύκλος, χρήζει σημαντικών διορθωτικών κινήσεων προς άρση των στρεβλώσεων, που εδώ και 15 χρόνια, δυστυχώς, υφίστανται στα πλαίσια του Ενιαίου Λυκείου. Υπογραμμίζουμε ότι ως ΔΗΚΙ Καθηγητών έχουμε τη θέληση να στηρίξουμε κάθε πρόταση του ΥΠΠ, σε οποιοδήποτε Κεφάλαιο που αφορά το Δημόσιο Σχολείο, αρκεί οι προτάσεις του ΥΠΠ να είναι προς την ορθή κατεύθυνση και να είναι αποτέλεσμα διαλόγου , συνεννόησης και συναίνεσης. Στο σημείο αυτό εκφράζουμε την απογοήτευσή  μας προς την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ -ΑΛΛΑΓΗ και Ν.Κίνηση – για την άρνησή τους για διάλογο με τους Συνδέσμους πριν τη κατάθεση της πρότασης του ΥΠΠ για νέο Ω.Π.καθώς, επίσης, και για τις  δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι δεν θα δεχθεί να συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους  συνδέσμους των ειδικοτήτων 
  Ετσιθελικές προτάσεις οι οποίες  υποβαθμίζουν ειδικότητες, στερούν  τους μαθητές από την ολόπλευρη ανάπτυξη   και  στέλλουν στη ανεργία  εκατοντάδες Καθηγητές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τη ΔΗΚΙ. Τονίζουμε κατηγορηματικά προς όλους  ότι  οι μαθητές , οι Καθηγητές και γενικά το Δημόσιο Σχολείο δεν είναι πειραματόζωα για κανένα. Κυρίως όμως δεν είναι δεκανίκι για να εξυπηρετήσουν κάποιοι τις προσωπικές τους εμμονές και φιλοδοξίες.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ      14.4.2015