Απαράδεκτη η εμπλοκή του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δ. Ταλιαδώρου στην Επιτροπή του Ωρολογίου Προγράμματος

Του Αντρέα Μαυράτσα
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κ. Ταλιαδώρος (Πρόεδρος Φιλολόγων),  ένας εκ των αναδιαμορφωτών  του Ωρολογίου Προγράμματος για τη Μέση Εκπαίδευση, αντιπαρέρχεται της απόφασης του ΚΔΣ ΟΕΛΜΕΚ 26 Φεβρουαρίου 2015, η οποία μεταξύ  άλλων αναφερόταν στα πιο κάτω:
Α) Δεν θα γίνει  θυματοποίηση οποιουδήποτε συναδέλφου με όποιο καθεστώς και αν εργάζεται σήμερα.
Β) Δεν θα γίνει καμία στοχοποίηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλες ειδικότητες ή συγκεκριμένα συμφέροντα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στο Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα «κουρεύτηκαν» αρκετές ώρες από διάφορους κλάδους για να ενισχυθεί ο κλάδος του οποίου προεδρεύει ο κ. Ταλιαδώρος. Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι τα τρία από τα πέντε μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή του Ωρολογίου είναι Φιλόλογοι.
Ο κ. Ταλιαδώρος  ανέφερε  στα ΜΜΕ ότι θα πρέπει να μονιμοποιηθούν 720 συμβασιούχοι που έχουν κάνει το πρόγραμμα της Προϋπηρεσιακής, δεν μας ανέφερε όμως τον αριθμό των υφιστάμενων εν ενεργεία εκπαιδευτικών, που θα επηρεαστούν από το Νέο Ωρολόγιο και  ενδεχομένως να μείνουν χωρίς εργασία.
Ως μέλος του ΚΔΣ ΟΕΛΜΕΚ,  αναμένω από τον κ Ταλιαδώρο, έστω και στην υστάτη στιγμή να αφουγκραστεί  τις κραυγές αγωνίας των εκατοντάδων συναδέλφων διαφόρων κλάδων που επηρεάζονται άμεσα από την αναδιαμόρφωση του Νέου Ωρολογίου και να προασπιστεί την απόφαση του ΚΔΣ ΟΕΛΜΕΚ  26 Φεβρουαρίου 2015
*Εκπρόσωπος της ΔΗΚΙ στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ  
Δημοσίευση στο Paideia News 25/3/15