Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας

43102719
ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ : Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  που διοργανώνει ο Σύνδεσμος  Μουσικής τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 ώρα 3:00μμ, έξω από το ΥΠΠ, για την προβληματική πρόταση του ΥΠΠ για νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα

 

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί τους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν μαζικά στη συγκέντρωση-συναυλία που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μουσικής , για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην προβληματική πρόταση του ΥΠΠ για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα . Ένα Ωρολόγιο Πρόγραμμα για το οποίο οι  εμπνευστές του, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΑΛΛΑΓΗΣ Δ. Ταλιαδώρος  ο οποίος δυστυχώς υπέγραψε μια τέτοια πρόταση στηριζόμενος από τη Ν.Κίνηση,  στοχοποιούν και υποβαθμίζουν  πολλές ειδικότητες και στέλλουν στην ανεργία εκατοντάδες μη μόνιμους καθηγητές.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί τους καθηγητές να θεωρήσουν την εκδήλωση αυτή ως ένα τρόπο αντίδρασης στα σχέδια της Παγκόσμιας Τράπεζας για υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών. Η μαζική παρουσία όλων των ειδικοτήτων θα στείλει το μήνυμα στις ηγεσίες της ΑΛΛΑΓΗΣ και της Ν.Κίνησης , οι οποίες δυστυχώς ανέλαβαν να παίξουν το παιχνίδι της  Παγκόσμιας Τράπεζας και των πολέμιων του Δημόσιου Σχολείου, ότι είναι πλέον αναξιόπιστοι να χειρίζονται θέματα που άπτονται της Παιδείας και των συνθηκών εργασίας των καθηγητών. Οι αλλοπρόσαλλες και απρόβλεπτες ενέργειες του Δ.Ταλιαδώρου και της  Ν. Κίνησης και η άτακτη υποχώρησή τους από την κατακραυγή των καθηγητών λόγω των λανθασμένων επιλογών τους, φαίνεται μεταξύ άλλων και από την απόφαση του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, χθες Πέμπτη 2/4/2015, η οποία «καλεί όλα τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Μουσικής »!!
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  εξέφρασε πολλές φορές δημόσια τις θέσεις  της για αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Στις συναντήσεις που η ηγεσία της ΔΗΚΙ είχε με τους εκάστοτε Υπουργούς Παιδείας, έδιδε γραπτώς υπομνήματα με συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες στόχευαν στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Πάντοτε τονίζαμε την προθυμία μας να στηρίξουμε προτάσεις αρκεί αυτές να ήταν προς την ορθή κατεύθυνση. Δυστυχώς η πρόταση του ΥΠΠ για νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα πέραν του ότι παραπλανεί με τις ποσοστιαίες συγκρίσεις , επιχειρεί να ξεγελάσει συγκεκριμένες ειδικότητες εμπλέκοντας τα ΚΙΕ.
 Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο να συμπαραταχθεί με τις δυνάμεις εκείνες που δεν έχουν αποδεχθεί την προβληματική αυτή πρόταση του ΥΠΠ, η οποία χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση μειώνει τις διδακτικές περιόδους στο Γυμνάσιο από 37 σε 35 , στοχοποιεί  και υποβαθμίζει ειδικότητες , στέλλει στην ανεργία εκατοντάδες καθηγητές και γενικά πλήττει τους μαθητές και το Δημόσιο Σχολείο. Είμαστε βέβαιοι ότι το κύμα κατακραυγής κατά των εμπνευστών της προβληματικής αυτής  πρότασης  , πρωτίστως κατά του προέδρου της ΑΛΛΑΓΗΣ  Δ. Ταλιαδώρου αλλά και της ηγεσίας της Ν.Κίνησης που τον στηρίζει, θα τους υποχρεώσει  να αναθεωρήσουν τις λανθασμένες και απερίσκεπτες  επιλογές τους  οι οποίες έχουν ήδη πλήξει το κύρος του Δημόσιου Σχολείου αλλά και της Οργάνωσης .

                                         ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ    3.4.2015