ΔΗΚΙ ΟΕΛΜΕΚ: Το ΥΠΠ να τερματίσει την πολιτική της πίστωσης διδακτικών περιόδων σε καθηγητές

dhki logo png

Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της «καλεί τον Υπουργό Παιδείας να δώσει οδηγίες για άμεσο τερματισμό της νέας πρακτικής που αίφνης εμφανίστηκε στα Δημόσια Σχολεία, να πιστώνονται δηλαδή τις νέες ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας οι διδάσκοντες καθηγητές». Η ΔΗΚΙ αναφέρει ότι «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να καλύπτει  τις νέες ανάγκες που παρουσιάζονται στα σχολεία  με νέους διορισμούς».

Συνεχίζοντας επισημαίνει:

«Η πολιτική που δυστυχώς αποφάσισε να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας, με πρόσχημα πάντοτε την Τρόικα, πλήττουν τη Δημόσια Εκπαίδευση , αφού τέτοιες πρακτικές είναι ταυτόχρονα  αντιεκπαιδευτικές  και αντιπαιδαγωγικές για μαθητές και καθηγητές. Δεν είναι σχήμα λόγου να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τμήματα που οι μαθητές τους, δεν έχουν ακόμη διδαχθεί καθόλου συγκεκριμένα μαθήματα.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών θεωρεί επιπρόσθετα ότι η πολιτική αυτή στερεί το δικαίωμα για επαναδιορισμό των συναδέλφων που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο Δημόσιο Σχολείο και ακόμη δεν έχουν κληθεί για διορισμό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται η Πατρίδα μας για τις οποίες καμία ευθύνη δεν φέρει το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί, πλην όμως, φαίνεται ότι κάποιοι έθεσαν στόχο, με αφορμή και την Τρόικα, τα εγκλήματα αυτών (τραπεζίτες και πολιτικοί)που κατέστρεψαν την οικονομία να τα πληρώνουν Δημόσιο Σχολείο και  εκπαιδευτικοί.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών διαβεβαιώνει τους συναδέλφους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ή να συναινέσει σε τέτοιου είδους πρακτικές που υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο αν και είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι επεξεργάζονται στο μυαλό τους πολλά και διάφορα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών καλεί παράλληλα την σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν. Κίνηση), να θέσει το σοβαρό αυτό θέμα της πίστωσης διδακτικών περιόδων σε διδάσκοντες καθηγητές στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας άμεσα τερματισμό της πολιτικής αυτής και πλήρωση των νέων αναγκών με νέους διορισμούς. Η μη άμεση αντίδραση από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ θα αποφέρει ένα ακόμη κτύπημα σε βάρος της Δημόσιας Παιδείας στα πολλά που  δυστυχώς έχει δεχθεί τα τελευταία τρία χρόνια».