Καδής: Το Σεπτέμβρη 2015 αρχίζει η μεταβατική περίοδος για εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών

kadis

«Η έναρξη της μεταβατικής περιόδου για την εφαρμογή του νέου συστήματος, αναμένεται τον Σεπτέμβρη του 2015».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής καθησυχάζοντας ταυτόχρονα ότι: «Η νέα πρόταση για το σύστημα διορισμών λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών όπως αυτές είχαν  εκφραστεί στα πλαίσια του διαλόγου που έγινε στο παρελθόν, αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς μας που θέλουν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα με καθαρά αξιοκρατικό και διάφανο τρόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις της Τρόικας σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε ότι αυτές λαμβάνονται υπόψη, όπως και οι απόψεις άλλων εμπειρογνωμόνων και μελετητών γύρω από τα ζητήματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Καδής πρόσθεσε ότι στις 7 Νοεμβρίου σε συνάντηση που θα έχει με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, θα τους παρουσιάσει τις προτάσεις του Υπουργείου για το νέο σύστημα διορισμών, το νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου και το νέο σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Έτσι, συμπλήρωσε ο κ. Καδής, εγκαινιάζεται ο διάλογος με συγκεκριμένα πλέον χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε να περάσουμε στην εφαρμογή αυτών των νέων σχεδίων. Θέτουμε μια καθαρά τεχνοκρατική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, στη βάση του τι είναι πιο ωφέλιμο για την εκπαίδευση και για τα παιδιά μας. Ως Υπουργείο, διευκρίνισε, δεν βάζουμε στο τραπέζι προς συζήτηση θέματα ωρών διδασκαλίας ή αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα αποτελέσματα των διεθνών ερευνών για τα μαθησιακά αποτελέσματα στην Κύπρο, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού σημείωσε: «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα κονδύλια που μας εμπιστεύεται η πολιτεία.  Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει ως κεντρικό στόχο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Βέβαια η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων δεν πρέπει να αναμένεται από τη μία μέρα στην άλλη.  Συνδέεται με πάρα πολλές παραμέτρους όπως είναι η ποιότητα των εκπαιδευτικών, η ποιότητα των αναλυτικών προγραμμάτων, όπως είναι και η διάρθρωση του ωρολογίου προγράμματος.  Σε όλα αυτά τα επίπεδα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εργάζεται συστηματικά και είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στην επόμενη περίοδο, μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, θα δούμε βελτιώσεις στα πλείστα από αυτά τα θέματα».

Πηγή: Paideia news