Θέση της ΔΗ.ΚΙ. για την πρόταση του ΥΠΠ για ένα νέο σύστημα διορισμού σε σχέση με τους μη μόνιμους συναδέλφους

43102719

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΠΟ κ. Κώστα Καδή για εφαρμογή
νέου συστήματος διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση, η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) υπογραμμίζει ότι ένα νέο σύστημα διορισμού θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας με τη συμμετοχή των άμεσα επηρεαζομένων, δηλαδή των Εκπαιδευτικών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων, και όχι μονομερών αποφάσεων, οι οποίες θα θυματοποιούν μη μόνιμους συναδέλφους, που απασχολούνται ή και απασχολούνταν στο Δημόσιο Σχολείο.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών υπογραμμίζει ότι προ της εφαρμογής οποιουδήποτε νέου συστήματος διορισμού, θα πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν οι διορισμοί των συναδέλφων που παρακολούθησαν το Π.Π.Κ. ( είτε εργάζονται είτε εργάστηκαν στο παρελθόν στο δημόσιο σχολείο είτε δεν κλήθηκαν ακόμη να εργαστούν) καθώς και των συναδέλφων, που εργάζονται ή εργάστηκαν με το καθεστώς του έκτακτου ή του αντικαταστάτη και θα έχουν συμπληρώσει υπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο ένα πλήρες εκπαιδευτικό έτος μέχρι την ημερομηνία έναρξης του νέου συστήματος διορισμού.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών θεωρεί ότι οι πιο πάνω συνάδελφοι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ξεχωριστό κατάλογο (όπως αποφασίστηκε στη ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, στις 12.12.2013) και ο νέος τρόπος διορισμού να αρχίσει μετά την εξάντληση του καταλόγου αυτού. Οι καθηγητές που εργάζονται με το καθεστώς του έκτακτου/αντικαταστάτη θα πρέπει να παρακολουθήσουν παιδαγωγικά μαθήματα στη βάση του Προγράμματος Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.

Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών
15.7.2014