Πρόταση ΔΗΚΙ στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για προαγωγές και επαναδιορισμό όλων των συμβασιούχων-εκτάκτων

dhki crop

Η ΔΗΚΙ Kαθηγητών, με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη στασιμότητα, που παρατηρείται στο θέμα της αποπαγοποίησης των θέσεων προαγωγής. «Εάν το καίριο αυτό εκπαιδευτικό ζήτημα δεν οδηγηθεί σε αίσιο τέλος το συντομότερο, τότε τα προβλήματα σχετικά με την ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων θα είναι πλέον ανυπέρβλητα» προειδοποιεί η ΔΗΚΙ και συνεχίζει:

 «Παράλληλα το ενδεχόμενο μη αποπαγοποίησης αυτών των θέσεων πρόκειται να αφήσειεκτός εργασίας επιπρόσθετο αριθμόκαθηγητών, που απασχολούνται για χρόνια στο δημόσιο σχολείο, πέραν εκείνων που κινδυνεύουν να μην επαναδιοριστούν από τη μείωση του αριθμού των μαθητών κατά 1600 την επόμενη σχολική χρονιά. Ως εκ τούτουη ΔΗ.ΚΙ πρότεινε  στο Κ.Δ.Σ.της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ(ημερομηνίας 15/7/14)τα ακόλουθα μέτρα/ενέργειες με στόχο την αποπαγοποίηση των θέσεων και τον επαναδιορισμό όλων των συναδέλφων.

1.Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ είτε από μόνη της είτε με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να διευθετήσει αμέσως συναντήσεις με τα Κόμματα, τον Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Οικονομικών, με σκοπό την  επίλυση του όλου θέματος (αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής και τον επαναδιορισμό όλων των συναδέλφων).

2.Κοινή σύσκεψη τηςΟΕΛΜΕΚ με ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ για συζήτηση των πιο πάνω προβλημάτωνκαι λήψη κοινών δυναμικών μέτρων σε περίπτωση αδιεξόδου.

3.Εκδήλωση διαμαρτυρίας το συντομότερο δυνατό, από κοινού με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, τους Συμβασιούχους και τους Έκτακτους/Αντικαταστάτες καθηγητές. Στην εκδήλωση να συμμετέχουν και τα μέλη του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ,  τα μέλη των Επαρχιακών Γραφείων και όλοι οι Γενικοί Αντιπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ.

Δυστυχώς οι πιο πάνω εισηγήσεις/μέτρα δεν υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία (Αλλαγή-Ν.Κίνηση) του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση εναντίον δύο Κομμάτων (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ), εκ των οποίων το ένα, μάλιστα, (ΔΗΚΟ) κατέθεσε πρόταση για αποπαγοποίηση όλων ανεξαιρέτως των θέσεων προαγωγής. Η πρόταση αυτή του Δημοκρατικού Κόμματος θα είχε ως όφελος και την κατά το μέγιστο ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και περισσότερους διορισμούς καθηγητών. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι, πριν την έκδοση μιας τέτοιας ανακοίνωσης, θα έπρεπε να γνωρίζουμε τις θέσεις κάθε Κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα, για να μην εκτίθεται η Οργάνωση.

Η ΔΗ.ΚΙ. καλεί τη σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της ΔΗ.ΚΙ.), που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής και τον επαναδιορισμό όλων των συναδέλφων –εφόσον, εξάλλου, συνεχίζεται η αποκοπή του 2% – και να μην αρκείται απλώς σε μια ανακοίνωση ή λεκτική διαμαρτυρία».