Έκκληση Καδή στη Βουλή για αποπαγοποιήσεις θέσεων στην Εκπαίδευση

υπουργείο_παιδείας_Κύπρου

‘Εκκληση όπως παρθούν άμεσα οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για τις αποπαγοποιήσεις θέσεων στην εκπαίδευση, απηύθυνε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι “θεωρούμε το θέμα εξαιρετικής σημασίας ιδιαίτερα για τα θέματα της εκπαίδευσης αφού εάν προχωρήσει αυτή η διαδικασία θα έχουμε σωστή στελέχωση των σχολείων μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο”.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι “πρέπει να πω ότι φτάνουμε σε οριακές καταστάσεις ως προς τα χρονοδιαγράμματα μας γιατί με την απόφαση της Βουλής, αν είναι τελικά θετική, θα πρέπει να ακολουθήσει ένας αγώνας δρόμου που θα πρέπει να γίνει από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι προαγωγές και στη συνέχεια να ακολουθήσουν και οι μεταθέσεις που θα συνεπάγονται”.

Αντιλαμβάνεστε, συνέχισε, ότι για να γίνουν όλα αυτά θα απαιτηθεί χρόνος και είμαστε σε περίοδο που κάποιοι έχουν τις διακοπές τους, με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ ανήσυχοι ως προς το αν θα προλάβουμε μέχρι το Σεπτέμβριο να στελεχώσουμε όπως πρέπει τα σχολεία και να ξεκινήσει ομαλά η χρονιά.

“Άρα η έκκληση που κάνω είναι οι όποιες αποφάσεις να παρθούν άμεσα για να γνωρίζουμε κι εμείς πώς θα κινηθούμε μέσα στην επόμενη περίοδο”, σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως “είναι κάπου 190 θέσεις περίπου, από τις οποίες οι 160 αφορούν Βοηθούς Διευθυντές και οι υπόλοιπες θέσεις Διευθυντών”.