Η ΟΕΛΜΕΚ διαφωνεί με το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου στην Πάφο και προειδοποιεί με μέτρα

ΟΕΛΜΕΚ

Η ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου στην Πάφο.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ενώ η ΟΕΛΜΕΚ αντιλαμβάνεται και συμφωνεί με τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν για το κλείσιμο του Γυμνασίου Παναγιάς, αδυνατεί να κατανοήσει την επιχειρηματολογία για το κλείσιμο ενός Λυκείου με 350 περίπου μαθητές.

Ακόμα και την υστάτη, η ΟΕΛΜΕΚ παρουσίασε στον ΥΠΠ πρόταση με βάση την οποία θα συνέχιζε η λειτουργία του Λυκείου Κύκκου και θα διασφαλιζόταν η ασφαλής λειτουργία του Νικαλαΐδειου Γυμνασίου. Η πρόταση αυτή προνοούσε επίσης, όπως περιορισμένος αριθμός μαθητών της Α’ Λυκείου του Λυκείου Α’ Εθν. Μακαρίου Γ’ Πάφου θα μεταφερόταν στο Λύκειο Κύκκου. Δυστυχώς, η πρόταση αυτή η οποία απαιτούσε ελάχιστο κόστος δεν έγινε αποδεκτή.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επικαλείται κατά κόρον την αντιμετώπιση των μεγάλων εκπαιδευτικών ζητημάτων μέσω της συλλογικής δράσης, της συνεργασίας, της συναίνεσης και της σύνθεσης. Δυστυχώς, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση προχώρησε μονομερώς στην ετοιμασία και προώθηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, της πρότασης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου Λυκείου.

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη και ότι η οικονομικίστικη επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από μέρους του Υπουργού Παιδείας και των τεχνοκρατών του, υποκρύβει τη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο και άλλων σχολείων. Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω η ΟΕΛΜΕΚ είναι υποχρεωμένη να εξετάσει μέτρα αντίδρασης».