Σύσκεψη στη Χοιροκοιτία: Στο διάλογο για νέο σύστημα διορισμών θα προσέλθουμε με θετικό πνεύμα, όμως

υπουργειο παιδεια

Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στη Χοιροκοιτία μεταξύ του Σ.Ε.Π.ΚΑ. της Επιτροπής Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης, της Επιτροπής Αντικαταστατών Μέσης, της ομάδας πρωτοβουλίας Συμβασιούχων και Εκτάκτων Τεχνικής  της Επιτροπής Συμβασιούχων Δασκάλων και της Επιτροπής Αντικαταστατών Δημοτικής Εκπαίδευσης  έγινε ανταλλαγή απόψεων και καθορισμός των επομένων ενεργειών ενόψει των εξελίξεων που προδιαγράφονται αναφορικά με το  νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση:  «Στον επικείμενο διάλογο θα προσέλθουμε με θετικό πνεύμα, και  θα καταθέσουμε προτάσεις και εισηγήσεις με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διορισμών, δηλώνουμε όμως ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε σχέδιο που να μην προβλέπει ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΛΩΝ  των συναδέλφων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα προϋπηρεσιακής κατάρτισης καθώς και των εκτάκτων και αντικαταστατών με προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αλαζονεία η προσπάθεια επιβολής και το συγκρουσιακό κλίμα που χαρακτήριζε τον προηγούμενο υπουργό παιδείας ανήκει στο παρελθόν.

Ευχόμαστε ο νέος υπουργός να προσέλθει και αυτός με το ίδιο θετικό πνεύμα ώστε με διαφάνεια  και συναίνεση μαζί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να καταλήξουμε σε ένα συμφωνημένο σύστημα διορισμού που δεν θα αφήνει κανένα αδικημένο  μακριά από  συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης».