Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για συνταξιοδοτική κάλυψη όλων των συναδέλφων

Παρά την έντονη και ξεκάθαρη θέση μας (ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ), από τις 20 Ιουνίου 2022 (όταν έγινε η πρώτη συνεδρία) προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ώστε να τεθουν πριν τη λήξη των εργασιών της Βουλής (ερχόμενη Πέμπτη), ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής τα Νομοσχέδια  για τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα εκπαιδευτικών κ κρατικών υπαλλήλων για ψήφιση, εντούτοις αυτό δεν έγινε κατορθωτο, αφού ομόφωνα η Επιτροπή αποφάσισε να τα παραπέμψει το Σεπτέμβριο, επικαλούμενη κάποιες εκκρεμότητες. 

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας μέχρι την τελική ψήφιση των Νομοσχεδιων, όπως ακριβώς τις αρχίσαμε, όπως ακριβώς πρωτοστατησαμε στον αγώνα αυτό, με επιμονή, υπομονή και πίστη για ισότιμη αντιμετώπιση όλων και ένταξη των εκπαιδευτικών κ κρατικών υπαλλήλων, που μονιμοποιουνται μετά την 1.10.2011, σε κρατικό συνταξιοδοτικο σχέδιο (ως γνωστό ήταν πολλοί αυτοί που δεν πίστευαν στον αγώνα μας για επίτευξη του στόχου αυτού).

Σε μια από τις εισηγήσεις μας προς το Υπ. Οικονομικών και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που αφορουσε την αύξηση της χρονικής περιόδου για καταβολή των οφειλομενων εισφορών, φαινεται να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη (δέχονται 36 μήνες αντί 24). Βεβαίως, αφού μας δίδεται η ευκαιρία, θα προσπαθήσουμε για περαιτέρω αύξηση της χρονικής αυτής περιόδου. 

Θα συνεχίσουμε, επίσης, τις προσπάθειες μας, για συνταξιοδοτική κάλυψη και εκείνων των συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1.10.2011 και έχουν αφυπηρετήσει χωρίς τη λήψη Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων, που όπως πολύ καλά γνωρίζουν, δίνουμε μαζί τον αγώνα αυτό από την πρώτη στιγμή. Ως γνωστό στην πρώτη συνεδρία στη Βουλή, που έγινε στις 20 Ιουνίου 2022, ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη θέση του, μετά την παρέμβασή μας, για συνταξιοδοτική κάλυψη των συναδέλφων αυτών. 

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και επαφές μας με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κα Χριστιανα Ερωτοκριτου, ώστε να ασκήσει την επιρροή της προς το Υπουργείο Οικονομικών, για επίλυση κάθε εκκρεμότητας τη χρονική αυτή περίοδο, ώστε τα Νομοσχέδια να τεθουν άμεσα με την έναρξη των εργασιών της Βουλής ενώπιον της, για τελική ψήφιση.

Κώστας Χατζησάββας (Γ. Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ)