Παράλογη και παράδοξη η νέα απόφαση του ΥΠΠΑΝ να μην υποχρεώνει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σε τεστ για τον κορωνοϊό

Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), με ανακοίνωσή της «εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την επάνοδο των μαθητών της Γ´ Λυκείου χωρίς τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό. 

Διερωτόμαστε, πραγματικά, στη βάση ποιας  λογικής  το ΥΠΠΑΝ έχει διαφοροποιήσει την προχθεσινή απόφασή του που καλούσε όλους τους μαθητές  να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό  προτού επιστρέψουν στο σχολείο. Ποιο νόημα έχει μερίδα μαθητών να κάνουν  το τέστ  ενώ οι υπόλοιποι να μην το κάνουν.  Επιπρόσθετα από τη στιγμή  που το τεστ είναι υποχρεωτικό για όλο το προσωπικό των σχολείων, θεωρείται παράλογο και παράδοξο να μην είναι υποχρεωτικό και για τους μαθητές, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι όλη η σχολική κοινότητα είναι καθαρή από τον επικίνδυνο αυτό ιό.

Τέλος, η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας να διαφοροποιήσει την παράλογη αυτή απόφαση εάν, πραγματικά, νοιάζεται για την ατομική και δημόσια υγεία αλλά και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Πηγή: Paideia news