Οφείλουμε να θυμούμαστε κάποιες αλήθειες που αφορούν το συνταξιοδοτικό ζήτημα

Από την αρχή θέλω να ξεκαθαρίσω οτι προσωπικά δεν μειώνω την συνεισφορά ατόμων και κινήσεων στα σημαντικά θέματα της ΟΕΛΜΕΚ.

Όντως το συνταξιοδοτικό ήταν και παραμένει το εξόχως σοβαρό συνδικαλιστικό θέμα. Την ευθύνη για τη μη επίλυσή του την φέρει η κυβέρνηση με την παρελκυστική πορεία που έχει επιδείξει και την εμμονή της σε λύση μη αποδεκτή. Όμως οφείλουμε να θυμούμαστε κάποιες αλήθειες:

· Η ΟΕΛΜΕΚ αρχικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα κινήθηκε προς άλλες κατευθύνσεις επίλυσης του προβλήματος ( με υποδείξεις και των άμεσα ενδιαφερομένων ). Η θέση που σήμερα στηρίζει η οργάνωση, ορθά κατά γενική ομολογία, διαμορφώθηκε πρόσφατα ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε μια μικρή ομάδα συναδέλφων, κυρίως εντός της ΔΗΚΙ, και της ΔΗΚΙ στα σώματα της ΟΕΛΜΕΚ.

· Τα προηγούμενα χρόνια η ΟΕΛΜΕΚ ήταν επικεντρωμένη στην αντιμετώπιση της αήθης επίθεσης που δεχτήκαμε με πρόσχημα δήθεν τον εξορθολογισμό.

· Εκείνοι που σήμερα ασκούν κριτική για ολιγωρία που ήταν τα χρόνια που είχαν την ηγεσία της οργάνωσης; Τι έκαναν; Τουλάχιστον εμείς της ΔΗΚΙ νιώθουμε με την συνείδησή μας ήσυχοι, καθότι με την ανάληψη της προεδρίας της οργάνωσης με τον Κώστα Χ´Σάββα το προβάλαμε ως το σημαντικότερο συνδικαλιστικό ζήτημα. Ο πρόεδρος της οργάνωσης ανέλαβε πρωτοβουλίες και δεν είναι αλαζονεία αν ισχυριστούμε ότι η σημερινή κινητικότητα οφείλεται σαυτή την στόχευση.

· Στο θέμα αυτό δεν είμαστε μόνοι αλλά έχουμε αρκετούς συνοδοιπόρους που δεν κινούνται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση ( ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ ΟΛΤΕΚ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κ.α.).

· Προεκλογικά όλοι γινόμαστε σοφότεροι και διεκδικητικότεροι. Κατανοητό. Το σημαντικό όμως είναι να συμβάλουμε όλοι ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την αδικία που δημιουργήθηκε για τους συναδέλφους. Εμείς ως ΔΗΚΙ κάνουμε ότι είναι δυνατό. Ας κινήσουμε όλοι τα νήματα προς αυτό που ομόφωνα συμφωνήσαμε και θα το πετύχουμε και ας είμαστε όλοι πατέρες της επιτυχίας. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, δυστυχώς.

Ανδρέας Ιωσήφ
Πρόεδρος ΔΗΚΙ Καθηγητων