Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε εξαγοραζόμαστε κ. Πρόεδρε

Ου περί χρημάτων και αυτοεξευτελισμού μας ο αγώνας κ. Πρόεδρε

 

«Υπεράνω όλων η προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών»

«Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), θεωρεί ότι η γραπτή πρόταση (άνευ ημερομηνίας και υπογραφή) που παρέδωσε η Κυβέρνηση στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως ύστατη προσπάθεια επίλυσης της σοβαρής κρίσης στη Παιδεία, την οποία η ίδια επροκάλεσε με τις μονομερείς και απαράδεκτες αποφάσεις της στις 4 Ιουλίου 2018, αποτελεί μνημείο εξευτελισμού για τον εκπαιδευτικό κόσμο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τον αγώνα  κ.Πρόεδρε της Δημοκρατίας τον κάνουμε για την προάσπιση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού ως εκπαιδευτικό και ως άνθρωπο, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, την ισότιμη αντιμετώπιση παλαιών και νέων εκπαιδευτικών και πρωτίστως ΟΧΙ για ξεπούλημα όσων πετύχαμε τόσα χρόνια με αγώνες και θυσίες προς όφελος των μαθητών αλλά και της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών, θεωρεί  ότι η πρόταση της Κυβέρνησης πλήττει το Δημόσιο Σχολείο αφού υποβαθμίζει πλήρως το θεσμό του υπεύθυνου τμήματος, επιχειρεί να διχάσει τους εκπαιδευτικούς και να δημιουργήσει ανισότητες  και διακρίσεις (με τη δήθεν προσαύξηση της μιας φοράς), επιχειρεί να μας παραπλανήσει και να μας παγιδεύσει στο θέμα της άρσης των επιβαρύνσεων για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αφυπηρετήσουν πρόωρα, υπόσχεται  (ξανά και ξανά με τακτό χρονοδιάγραμμα!) άμεση έναρξη διαλόγου για το Ταμείο Προνοίας (ενώ είναι γνωστό ότι υπεγράφει συμφωνία πριν 10 μήνες και το Υπ. Οικονομικών μας εμπαίζει) και διάφορα άλλα περίεργα και παράλογα.

«Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος πραγματικά απορεί που βρέθηκαν ξαφνικά τόσα λεφτά για να διανέμει η Κυβέρνηση, με παράλογο και ανορθόδοξο βεβαίως τρόπο, ενώ ενορχηστρωμένα εδώ και δύο μήνες έκαναν τα πάντα για να πείσουν για τις «σπατάλες» στη Δημόσια Παιδεία και για δήθεν εξορθολογισμό, επιστρατεύοντας μέχρι και παραπλανητικά στοιχεία για επηρεασμό». 

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών, τονίζει για μια ακόμη φορά ότι εάν η Κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά την ομαλή έναρξη των σχολείων, οφείλει να αποσύρει άμεσα τις απαράδεκτες μονομερείς αποφάσεις της.

Υπογραμμίζουμε ότι πολιτικές του τύπου «διαίρει και βασίλευε» ή «σου κλέβω και σου επιστρέφω ψίχουλλα από τα κλεψιμιά» και με δόλιο τρόπο για εξευτελισμό, απορρίπτονται ασυζητητί  γιατί ου περί χρημάτων  και αυτοεξευτελισμού ο αγώνας μας».

Στις 28 Αυγούστου θα σας αποδείξουμε ότι ο αγώνας μας δεν είναι για τα λεφτά κ. Πρόεδρε.

Πηγή: Paideia News