Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΔΗ.ΚΟ. για οριστική επίλυση του προβλήματος  για  τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το ΔΗ.ΚΟ. για οριστική επίλυση του προβλήματος  για  τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή της από τις προτάσεις Νόμου που θα καταθέσει το ΔΗ.ΚΟ. στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχετικά με τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί οι δύο προτάσεις Νόμου που εξαγγέλθηκαν σήμερα (9/8/2017) από τον Βουλευτή κ. Πανίκο Λεωνίδου, είναι ολοκληρωμένες και καλύπτουν ακριβώς τις θέσεις που εδώ και πολλή καιρό διατύπωνε η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών. Έφθασε πλέον ο καιρός που θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο δίκαιο αίτημα εκατοντάδων εκπαιδευτικών που για πολλά χρόνια διδάσκουν στο Δημόσιο Σχολείο και κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), επαναλαμβάνει, για πολλοστή φορά, ότι Αορίστου Χρόνου εκπαιδευτικοί θα πρέπει να θεωρηθούν οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που συμπληρώνουν συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο 30 μήνες, συνεχή ή διακοπτόμενη, είτε ως συμβασιούχοι είτε ως έκτακτοι είτε ως αντικαταστάτες (όπως ακριβώς ισχύει και στη Δημόσια Υπηρεσία). Η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, την οποία, χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου είναι άκρως προβληματική και ουσιαστικά στοχεύει στην εξόντωση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και όχι στην αποκατάστασή τους.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), διακηρύττει, ξανά, την αποφασιστικότητά της να στηρίξει τη συγκεκριμένη κατηγορία Καθηγητών μέσα από την ΟΕΛΜΕΚ αλλά και με κάθε άλλο τρόπο και καλεί και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής να αντικρύσουν θετικά τις δύο προτάσεις Νόμου που θα καταθέσει το ΔΗ.ΚΟ. 

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ)         9/8/2017