Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (Σ.Ε.Π.ΚΑ) συγχαίρει τους συναδέλφους που έτυχαν μόνιμου διορισμού επί δοκιμασία και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (Σ.Ε.Π.ΚΑ) συγχαίρει τους συναδέλφους που έτυχαν μόνιμου διορισμού επί δοκιμασία και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Ακόμη όσο αφορά το μη επαναδιορισμό των 38 συναδέλφων εκπαιδευτικών στη Μέση Εκπαίδευση, που δημοσιοποιήθηκε στις 26/06/2017 μετά από στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού(ΥΠΠ), ο ΣΕΠΚΑ επισημαίνει τα πιο κάτω:

(α) Είναι η τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά που συμβαίνει αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

(β) Τα τελευταία 3 χρόνια  συνολικά έχουν χάσει την εργασία τους στα Δημόσια Σχολεία πέραν των 150 συναδέλφων στη Μέση Εκπαίδευση.

(γ) Το ΥΠΠ θα έπρεπε να αποσύρει άμεσα τα μέτρα που μειώνουν την ασφάλεια των μαθητών και συγχρόνως επιφέρουν μείωση των εκπαιδευτικών αναγκών στις Ειδικότητες της Οικιακή Οικονομίας-Τεχνολογίας-Πληροφορικής καθώς και τα υπεράριθμα  τμήματα και η μεικτή γύμναση στη Φυσική Αγωγή αφού οι συνάδελφοι αυτοί εργάζονται για χρόνια στα Δημόσια Σχολεία.

(δ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελευταία συνάντηση που είχε με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών, τους διαβεβαίωσε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα χάσει την εργασία του.

(ε) Επιπλέον το ΥΠΠ, στις Ειδικότητες που υπάρχει πρόβλημα θα μπορούσε να τους βοηθήσει με το να προχωρούσε σε εργαστηριοποιήση του μαθήματος στην Α΄ και Β΄ τάξη.

Ακόμη να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για επαναδιορισμό ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων και Εκτάκτων, αφού ακόμα εξακολουθεί να γίνεται η αποκοπή του 0,8-2.0% του μισθού από όλους τους συναδέλφους (ποσό το οποίο ανέρχεται σε  μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο) με σκοπό τον επαναδιορισμό των Συμβασιούχων και Εκτάκτων.

Τέλος επιθυμούμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στο νέο Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ για την εκλογή του. Αναμένουμε την ενεργό  συμπαράσταση της ΟΕΛΜΕΚ για το πιο πάνω θέμα, ώστε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προβεί σε επαναδιορισμό ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων και Εκτάκτων συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα Δημόσια Σχολεία.

Ελισσαίος Χριστοδούλου                                                                      Ιωάννα Λαμπρινού-Πελοπίδα         

Πρόεδρος   ΣΕΠΚΑ                                                                                                  Γραμματέας  ΣΕΠΚΑ

      28/06/2017