ΣΕΠΚΑ: Έκκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας

67334181

 Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (ΣΕΠΚΑ) καλεί όλους τους συναδέλφους των Ειδικοτήτων είτε αυτοί είναι μόνιμοι είτε είναι Συμβασιούχοι και Έκτακτοι, όπως αύριο Πέμπτη 08/09/2017 και ώρα 14.00 να συμμετέχουμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Η εκδήλωση είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού σήμερα 65 συνάδελφοι που εργάζονταν για χρόνια στα Δημόσια Σχολεία, είναι άνεργοι, παρόλο που εδώ και 3 χρόνια αποκόπτεται από όλους τους Εκπαιδευτικούς το 0.8 – 2 % ως έκτακτη εισφορά για να παραμείνουν οι συνάδελφοι στην εκπαίδευση.

Τέλος αναφέρουμε με μεγάλη λύπη, ότι και την περσινή χρονιά, αριθμός συναδέλφων που εργάζονταν για χρόνια στην Δημόσια Εκπαίδευση, έχασε την εργασία του και θα παραμείνουν και φέτος άνεργοι.

Από τα πιο πάνω τίθεται το εξής ερώτημα:

Παρόλο που δεν εργάζονταν οι πιο πάνω συνάδελφοι, θα έπρεπε το Υπουργείο Οικονομικών να τους πλήρωνε τον μισθό κάθε μήνα που έχαναν και χάνουν αφού εμείς οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε στα Δημόσια Σχολεία, πληρώσαμε και θα πληρώνουμε την έκτακτη εισφορά;»

 

Πηγή: Paideia News