Συνάντηση της ΔΗΚΙ Καθηγητών με τον Υπουργό Παιδείας

100_2020_opt
Σε συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Παιδείας την Τρίτη 28/6/16,  ως ΔΗΚΙ Καθηγητών εκφράσαμε έντονα τη διαφωνία μας για τις τελευταίες εξαγγελίες του ΥΠΠ  που αφορούσαν:
  1. Τη κατάργηση του Αλφαβητισμού
  2. Τη διαφοροποίηση του τρόπου υπολογισμού των μαθητών ανά τμήμα στα εργαστηριοποιημένα μαθήματα Οικιακής Οικονομίας, Πληροφορικής και Σχεδιασμού/Τεχνολογίας.
  3. Κατάργηση της μείωσης των διδακτικών περιόδων στους Καθηγητές εκείνους που έχουν υπηρεσία πέραν των 20 χρόνων.
Για το τρίτο θέμα ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τελικά δεν πρόκειται να προχωρήσει στη κατάργηση της μείωσης των διδακτικών περιόδων στους Καθηγητές εκείνους που έχουν υπηρεσία πέραν των 20 χρόνων.
Εμείς όμως καλούμε τον Υπουργό έστω και την υστάτη, να αποσύρει και τις άλλες δύο εξαγγελίες, γιατί όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αναβάθμιση του  δημόσιου σχολείου, αλλά στέλλουν και δεκάδες καθηγητές στο δρόμο της ανεργίας.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και άλλα θέματα  όπως:  οι   απαράδεκτες δηλώσεις του Γ. Ελεγκτή, οι προτάσεις του ΥΠΠ για τις ενδιάμεσες εξετάσεις και κανονισμούς λειτουργίας, προβλήματα του ΝΩΠ, μη επαναδιορισμός εκπαιδευτικών λόγω ΝΩΠ και Διαδικασία Μονίμων θέσεων.
Ζητήσαμε επίσης από τον Υπουργό όπως ο ίδιος αναλάβει πρωτοβουλία  και να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών:
  1. Την ΑΡΣΗ των παράλογων ποινών  για Καθηγητές που αφυπηρετούν πρόωρα.
  2. Τη Δημιουργία Ταμείου Προνοίας για εκπαιδευτικούς που μονιμοποιούνται μετά την 1.10.2011 και δεν δικαιούνται εφάπαξ ποσό.
Ο Υπουργός Παιδείας μας διαβεβαίωσε  ότι θα προωθήσει τα δύο δίκαια αυτά αιτήματα προς τον Υπουργό Οικονομικών. Εμείς θα αναμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέρθουμε πολύ σύντομα.
Ως ΔΗΚΙ Καθηγητών θα συνεχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και  θα δίνουμε αγώνες τόσο για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου όσο και για την κατοχύρωση και υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Νοιώθουμε πλέον έντονα ότι η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν. Κίνηση) αδυνατεί πλήρως να εκπροσωπήσει τον κλάδο και γι’ αυτό εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.