Οι τελευταίες προτάσεις του ΥΠΠ και η σιωπηρή αποδοχή της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ(Αλλαγή-Ν. Κίνηση) στέλλουν δεκάδες καθηγητές στο δρόμο της ανεργίας

43102719

ΔΗΚΙ Καθηγητών: Η κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού και η διαφοροποίηση του τρόπου υπολογισμού των μαθητών ανά τμήμα στα εργαστηριοποιημένα μαθήματα Οικιακής Οικονομίας, Πληροφορικής και Σχεδιασμού/Τεχνολογίας δεν συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Δημοσίου Σχολείου.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι η απόφαση που λήφθηκε από το ΥΠΠ για κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού αποτελεί σοβαρό πλήγμα για εκατοντάδες μαθητές που ήταν ενταγμένοι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο, είχε στόχο τη βελτίωση των μαθησιακών τους ελλείψεων. Επιπρόσθετα και η δεύτερη απόφαση που λήφθηκε από το ΥΠΠ που προνοεί διαφοροποίηση του τρόπου υπολογισμού των μαθητών ανά τμήμα στα εργαστηριοποιημένα μαθήματα Οικιακής Οικονομίας, Πληροφορικής και Σχεδιασμού/Τεχνολογίας, θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις περί αναβάθμισης του Δημοσίου Σχολείου.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι  και οι δύο αυτές αντιπαιδαγωγικές αποφάσεις και η ΑΜΕΣΗ υλοποίηση τους, πέραν του γεγονότος ότι στρέφονται κατά των μαθητών, στέλλουν ξανά και ξανά δεκάδες καθηγητές(Φιλόλογους, Μαθηματικούς, Πληροφορικής, Οικιακής Οικονομίας και Σχεδιασμού/Τεχνολογίας) στο δρόμο της ανεργίας. Οι πιο πάνω αποφάσεις αλλά και οι σκέψεις για κατάργηση της μείωσης των διδακτικών περιόδων στους καθηγητές εκείνους που έχουν υπηρεσία πέραν των 20 χρόνων, είναι προϊόν των εισηγήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας, των πιέσεων του Γ. Ελεγκτή καθώς επίσης και της σιωπηρής αποδοχής της σημερινής ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν. Κίνηση).

Τέλος, η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ανάξια σχολιασμού τα γραφόμενα του εκπροσώπου της Ν. Κίνησης(Πολυβίου) σε βάρος της ΔΗΚΙ ή στελεχών της. Η προσφιλής τακτική του να γράφει κατά τρόπο προσβλητικό και χωρίς επιχειρήματα σε βάρος Κινήσεων ή στελεχών Κινήσεων είναι συνηθισμένη.

 

ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 02/07/16