Πετύχαμε να ψηφιστεί από την Βουλή αυτό που η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρούσε ως την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος των μη μόνιμων Εκπαιδευτικών

10957000_1609352512644236_1708544608404651304_n_opt
ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) : Δικαιωθήκαμεν πλήρως, ως ΔΗΚΙ, στον αγώνα που εδώ και μήνες δίναμε μόνοι μας για διασφάλιση των μη μόνιμων συναδέλφων. Πλήρως εκτεθειμένη η υπό αμφισβήτηση σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή – Ν.Κίνηση) που ψήφισε απόλυση πέραν των 500 Καθηγητών
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών δικαιώθηκε πλήρως στον αγώνα που κατέβαλλε εδώ και μήνες έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι μη μόνιμοι συνάδελφοι. Δικαιωθήκαμε όταν έστω και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ δώσαμε σκληρή μάχη σε όλα τα μέτωπα και τελικά καταφέραμε να πείσουμε για το δίκαιο αίτημα των μη μόνιμων καθηγητών. Πετύχαμε να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής  αυτό που η ΔΗΚΙ Καθηγητών  θεωρούσε ως την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος των μη μόνιμων Εκπαιδευτικών. Μείναμε αμετακίνητοι στις θέσεις μας εκεί όπου μπορούσαμε να επηρεάσουμε, στηριχθήκαμε από αυτούς και τελικά η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε αυτό που εμείς απαιτούσαμε, την επέκταση, δηλαδή, του μεταβατικού σταδίου μέχρι το 2027 (αφού οι ειδικές διατάξεις που προτείναμε στο πρώτο σενάριο για όσους είχαν εκπαιδευτική υπηρεσία 24 μήνες μέχρι 31.8.2015 κρίνονταν, όπως  έλεγαν, αντισυνταγματικές). Μόνο όσοι συμμετείχαν στις σκληρές διαπραγματεύσεις γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια και τις διαμάχες που έγιναν μέχρις ότου πειστούν αυτοί που αρνούνταν να υιοθετήσουν την πρότασή μας και να αποδεχτούν τελικά αυτό που για τη ΔΗΚΙ ήταν αδιαπραγμάτευτο, δηλαδή μεταβατικό στάδιο μέχρι τον Αύγουστο του 2027.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι μετά τη ψήφιση  της πρότασης για το νέο σύστημα διορισμών η σημερινή υπό αμφισβήτηση ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή – Ν.Κίνηση) παραμένει πλήρως εκτεθειμένη στα μάτια των μη μονίμων αλλά και μόνιμων καθηγητών για την ανεπάρκεια και ανικανότητά της  να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα που ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο-καθηγητή. Οι Κινήσεις Αλλαγή-Ν.Κίνηση, οι οποίες,  στη ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ στήριξαν με πάθος την πρόταση του ΥΠΠ που προνοούσε οριστικό τερματισμό του υφιστάμενου συστήματος διορισμών τον Αύγουστο του 2018 (ουσιαστικά Σεπτέμβριο 2017), οφείλουν να απολογηθούν στους μη μόνιμους Καθηγητές για το άσχημο παιχνίδι που τους έπαιξαν να τους θυσιάσουν στο βωμό αγνώστων συμφερόντων. Η ετσιθελική απόφαση αυτών που σήμερα ηγούνται στην ΟΕΛΜΕΚ ( Αλλαγή – Ν.Κίνηση) να στείλουν στην ανεργία πέραν των 500 Καθηγητών επιχειρώντας παράλληλα κατά τρόπο υστερόβουλο, προκλητικό και απαράδεκτο να στείλουν στα σπίτια τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης, συνιστά  σοβαρό συνδικαλιστικό και συναδελφικό ατόπημα και αν είχαν ίχνος στοιχειώδους ευθιξίας  θα έπρεπε να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους για την πλήρη αποτυχία τους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών διαβεβαιώνει όλους τους συνάδελφους ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα τους, στα δύσκολα και στα εύκολα, με ειλικρίνεια, εντιμότητα και υπευθυνότητα και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με κάθε τρόπο. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους Βουλευτές που στήριξαν την πρόταση για μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2027, ιδιαίτερα δε τους Βουλευτές του ΔΗΚΟ για τη σθεναρή και ανυποχώρητη στάση που επέδειξαν έτσι ώστε το μεταβατικό στάδιο να επεκταθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2027.
ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 10.7.2015