Η νέα πρόταση του ΥΠΠ για νέο σύστημα διορισμών αφήνει πλήρως εκτεθειμένες τις Κινήσεις Αλλαγή και Ν. κίνηση

43102719
ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: Η νέα πρόταση του ΥΠΠ για νέο σύστημα διορισμών αφήνει πλήρως εκτεθειμένες τις Κινήσεις Αλλαγή και      Ν. κίνηση που ψήφισαν στην ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ  την απόλυση πέραν των 500 μη μόνιμων Καθηγητών
 Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί  ότι η νέα πρόταση του ΥΠΠ που κατατέθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής  την Τρίτη 17.6.2015 για νέο σύστημα διορισμών, αφήνει πλήρως εκτεθειμένες  τις Κινήσεις Αλλαγή και Ν.Κίνηση οι οποίες στη ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ (12.4.2015) έσπευσαν και ψήφισαν χωρίς δισταγμό την προηγούμενη πρόταση του ΥΠΠ, που προνοούσε τερματισμό του υφιστάμενου καταλόγου τον Αύγουστο του 2018. Οι ηγεσίες των δύο αυτών Κινήσεων, οι οποίες, ξέχασαν τις πομπώδεις διακηρύξεις τους στις συγκεντρώσεις των εκτάκτων/συμβασιούχων Καθηγητών ψήφισαν δυστυχώς με την επιπόλαια και απερίσκεπτη αυτή ενέργειά τους την απόλυση εκατοντάδων μη μόνιμων Καθηγητών.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι οι δύο αυτές Κινήσεις είναι πλέον αναξιόπιστες και ανίκανες να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Καθηγητές, μόνιμοι και μη.  Αντί να αγωνιστούν για να επιτύχουν τη διασφάλιση των μη μόνιμων συναδέλφων μας, όπως όφειλαν να πράξουν, αγωνίστηκαν για να διασφαλίσουν την αρχική επιθυμία του ΥΠΠ για τερματισμό του σημερινού καταλόγου διοριστέων μέχρι τον Αύγουστο του 2018 ή για να λέμε την πραγματική αλήθεια μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, στέλλοντας στην ανεργία πέραν των 500 μη μόνιμων Καθηγητών. Δυστυχώς Αλλαγή και Ν.Κίνηση αναδεικνύονται πρωταθλητές μόνο στις υποσχέσεις και όταν έρθει η ώρα των σοβαρών αποφάσεων η συνέπειά τους μετατρέπεται σε «υπεύθυνη συνδικαλιστική στάση».
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών  επιθυμεί να ενημερώσει  τους έκτακτους/συμβασιούχους  Καθηγητές ότι κάνει ότι είναι δυνατόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζοντας εκεί όπου μπορεί έτσι ώστε δια μέσου της Βουλής να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μη μόνιμους συναδέλφους μας. Οφείλουμε να ομολογήσουμε και δεν έχουμε κανένα δισταγμό να το αναφέρουμε ότι η μεταβατική περίοδος μέχρι το 2022 οφείλεται αποκλειστικά στις ενέργειες και στην επιμονή της ΔΗΚΙ Καθηγητών. Αναμένουμε, επιπρόσθετα, ότι οι ειδικές διατάξεις αλλά και άλλες εισηγήσεις που έχουμε, κατά τρόπο έντονο, προτείνει για διασφάλιση των μη μονίμων συναδέλφων, θα προωθηθούν στη Βουλή και θα στηριχθούν  από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών διερωτάται που βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί οι καλοθελητές οι οποίοι διαλαλούσαν ότι η λειτουργία δύο παράλληλων καταλόγων ήταν αντισυνταγματική. Καλούμε τους έκτακτους/συμβασιούχους Καθηγητές να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε ως ΔΗΚΙ και είμαστε βέβαιοι ότι με την επιμονή μας το αποτέλεσμα θα είναι προς την ορθή κατεύθυνση για τους μη μόνιμους συναδέλφους. Ήδη η πρόταση του ΥΠΠ για ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2022, αποδεικνύει ότι αυτά που λέμε επαληθεύονται. Τέλος τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι ως ΔΗΚΙ είμαστε υπέρ του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμών, αρκεί, όμως, να διασφαλιστούν οι μη μόνιμοι Καθηγητές με έργα και πράξεις και όχι με κούφια λόγια όπως δυστυχώς έπραξαν Αλλαγή και Ν.Κϊνηση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015