Εισηγηθήκαμε αναστολή των μέτρων των συνδέσμων μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας

10426279_1609352842644203_560518567682742510_n_opt

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι στην τελευταία πρότασή του ΥΠΠ για το Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα και προκύπτουν δικαιολογημένα ερωτήματα, τόσο με τα υποχρεωτικά μαθήματα στις Δέσμες, όσο και με τα επιλεγόμενα, καθώς, επίσης, και με τα μαθήματα προσανατολισμού, αλλά και τα μαθήματα σε διάφορα Πλαίσια Πρόσβασης. Διαπιστώνουμε, επίσης, και την υποβάθμιση συγκεκριμένων μαθημάτων  πράγμα το οποίο  δε συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών .   
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων  κ. Πέτρου Κουλέρμου  να διευθετήσει συνάντηση των  συνδέσμων των ειδικοτήτων  Αγγλικών, Μουσικής, Οικιακής Οικονομίας,  Σχεδιασμού/Τεχνολογίας και Τέχνης  με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, σε μια προσπάθεια  να εξευρεθούν λύσεις και να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στο Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, έτσι, ώστε να μη θυματοποιούνται  πλέον οι πιο πάνω σύνδεσμοι, ήταν μία σωστή ενέργεια, αρκεί, όμως, το τελικό αποτέλεσμα να είναι θετικό. Υπογραμμίζουμε ότι τον ρόλο αυτό όφειλε να τον ασκήσει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή- Ν.Κίνηση), η οποία, δυστυχώς, την περίοδο αυτή κάνει οτιδήποτε άλλο παρά να εκπροσωπεί την ΟΕΛΜΕΚ και τα μέλη της.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών, ως η Κίνηση η οποία χειρίζεται πάντοτε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα θέματα της Παιδείας  και απέχει από κάθε σκοπιμότητα και επιπολαιότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι εντός των επόμενων ημερών θα ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Παρακολούθησης των ΝΩΠ η οποία θα εξετάσει με σοβαρότητα τα αιτήματα των εν λόγω συνδέσμων, εισηγήθηκε στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ (28.5.2015) την προσωρινή αναστολή των μέτρων που εξήγγειλαν οι πιο πάνω σύνδεσμοι, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Κατά την πιο πάνω αναφερόμενη χρονική περίοδο, οι σύνδεσμοι θα έχουν συνάντηση με την Επιτροπή Παρακολούθησης των ΝΩΠ, ευελπιστώντας ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, τα οποία αποσκοπούν  στο καλό των μαθητών και γενικότερα της Παιδείας.
Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θεωρεί ότι στον διάλογο των συνδέσμων με το ΥΠΠ ή με την Επιτροπή Παρακολούθησης των ΝΩΠ θα  πρέπει να  παρευρίσκονται τρία τουλάχιστον μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ. Δηλώνουμε, παράλληλα,  ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας  κωλυσιεργεί ή δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, τα  μέτρα των συνδέσμων θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή και το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ  οφείλει να συγκληθεί άμεσα  για λήψη περαιτέρω μέτρων.
 ΔΗΚΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 28 Μαϊου 2015