Καδής προς ΟΕΛΜΕΚ: Το ΥΠΠ μπορεί να δεχτεί εισηγήσεις με προοπτική μικρών βελτιώσεων μέχρι Σεπτέμβρη

kadis
«Προς Πρόεδρο και Μέλη Γραμματείας ΟΕΛΜΕΚ
Σε συνέχεια της συνάντησής μας ημερομηνίας 25 Μαΐου 2015 στο γραφείο μου – μετά από πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων – σας ενημερώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά τη δρομολόγηση της εφαρμογής του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος Μέσης Εκπαίδευσης όπως αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28 Απριλίου, έχει ήδη προχωρήσει, ανάμεσα στα άλλα, και στη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης της Εφαρμογής του ΝΩΠ.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με σκοπό την αντιμετώπιση τυχόν αδυναμιών και τη συνεχή βελτίωση του ΝΩΠ, μπορεί να δεχθεί την υποβολή εισηγήσεων από την Οργάνωσή σας, οι οποίες δεν θα επηρεάζουν τη δομή και τη φιλοσοφία του. Η εξέταση των όποιων εισηγήσεων θα γίνει στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Παρακολούθησης και θα αρχίσει την αμέσως προσεχή περίοδο, με προοπτική υιοθέτησης μικρών βελτιώσεων μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Παράλληλα, έχει αποφασιστεί ότι το ΝΩΠ θα υπόκειται σε ετήσιες αξιολογήσεις με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή του. Οι όποιες αλλαγές θα λαμβάνουν υπόψη και τις τεκμηριωμένες θέσεις της Οργάνωσής σας.
Όπως σας έχουμε ήδη πει, αντικρίζουμε θετικά την επαναφορά του δίωρου ενδιαφέροντος στο Λύκειο, και την εφαρμογή μέτρων για άμβλυνση των προβλημάτων εργοδότησης που τυχόν θα υπάρξουν στον κλάδο της Αγγλικής γλώσσας.
Ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στην υλοποίηση της προσπάθειάς μας για εκσυγχρονισμό του ωρολογίου προγράμματος, και να εργαστούν για την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου και την ολοκλήρωση όλων των εργασιών που απαιτούνται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, για το καλό των μαθητών μας, της παιδείας μας, και του τόπου μας.
Κώστας Καδής
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού»