Μήνυμα Καδή προς εκπαιδευτικούς για τα μέτρα τους: «Θα εφαρμοστεί η νομοθεσία»

kadis
Αν οι σύνδεσμοι των εκπαιδευτικών εφαρμόσουν μέτρα όπως εξήγγειλαν θα εφαρμοστεί η νομοθεσία. Αυτό το μήνυμα έστειλε υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής προς τους εκπαιδευτικούς και προχώρησε σε διευκρίνιση. Αν κάνουν απεργία τότε θα τους αποκοπεί ένα ποσό από το μισθό τους, αν πηγαίνουν στο σχολείο και αρνούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους θα εφαρμοστεί  αυτό που προνοείται από τη νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι αυτό που προνοεί η νομοθεσία περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία Μέσης ο Αν. Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ Ιωάννης Ευθυμίου.
Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι η ενημέρωση για τα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα στα σχολεία όπως και στους γονείς συνεχίζεται ομαλά.
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στην ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι σε μια εβδομάδα έφερε τρεις προτάσεις και αναφέρθηκε στα εσωτερικά προβλήματα της Οργάνωσης στα οποία όπως είπε, δε θέλει να υπεισέλθει. Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ στις αρχές του Ιούνη, είπε χαρακτηριστικά, για να δούμε τι θα γίνει.
Αναφορικά με το εξεταστικό δοκίμιο των Ελληνικών ανέφερε ότι πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε από τις κονσέρβες και να δώσουμε στα παιδιά θέματα κριτικής σκέψης. Για τις αντιδράσεις ότι το δοκίμιο ήταν δύσκολο είπε ότι αυτές προέρχονται από αυτούς που συνήθισαν με τα θέματα κονσέρβες και από τα φροντιστήρια.

Πηγή:Paideianews.com