Πλήρως εκτεθειμένος ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και όλοι όσοι τον συνεπικουρούσαν

43102719
ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Πλήρως εκτεθειμένος  ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και όλοι όσοι τον συνεπικουρούσαν, από την προχθεσινή απόφαση του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ (26ης  Μαρτίου 2015), σχετικά με την πρόταση του ΥΠΠ για το  νέο  Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) θεωρεί ότι η απόφαση του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ την Πέμπτη 26.3.2015, σχετικά με την πρόταση του ΥΠΠ για νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, αφήνει πλήρως εκτεθειμένο τον πρόεδρο της ΑΛΛΑΓΗΣ  Δ. Ταλιαδώρο, αφού  ψήφισε την απόφαση του Κ.Δ.Σ. η οποία ανατρέπει ουσιαστικά την πρόταση του ΥΠΠ, για την οποία ο ίδιος πρωτοστάτησε στη διαμόρφωσή της, την υπέγραψε και την υπεστήριξε  πολύ φανατικά. Συγκεκριμένα η απόφαση του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ (έστω και αν δεν είναι πλήρως ικανοποιητική) αναφέρει ότι η πρόταση του ΥΠΠ χρήζει βελτίωσης , δεν αποδέχεται και δε συζητά την εφαρμογή του 35ώρου στο Γυμνάσιο, αλλά αντίθετα απαιτεί και εφαρμογή του 37ώρου στο Λύκειο!
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) θεωρεί ότι πολλές από τις ενέργειες του προέδρου της ΑΛΛΑΓΗΣ Δ.Ταλιαδώρου είναι αλλοπρόσαλλες και ανεξήγητες ως αποτέλεσμα της νοοτροπίας που τον χαρακτηρίζει να ενεργεί από μόνος του χωρίς να λαμβάνει υπόψη κανένα συλλογικό όργανο της ΟΕΛΜΕΚ και καμία απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ, οι οποίες τον δεσμεύουν και έχει υποχρέωση να στηρίξει. Τον καλούμε να συμπεριφέρεται και να δρα ως Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και όχι ως Πρόεδρος της ΑΛΛΑΓΗΣ. Η ενέργειά του, επίσης ,  να υπογράψει την πρόταση του ΥΠΠ με τον τίτλο του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ καταδεικνύει του λόγου το αληθές και είναι αντισυνδικαλιστική και ανεπίτρεπτη,  αφού ο πρόεδρος της ΑΛΛΑΓΗΣ στη συγκεκριμένη επιτροπή του ΥΠΠ, δεν εκπροσωπούσε την ΟΕΛΜΕΚ αλλά τον εαυτό του και ουσιαστικά εξέφραζε τις προσωπικές του θέσεις και κατά συνέπεια τις θέσεις της ΑΛΛΑΓΗ και ίσως της Νέας Κίνησης που τον ακολουθούσε (εκτός και αν διαφωνούσαν).
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) θεωρεί, επίσης, ότι οι ενέργειες του προέδρου της ΑΛΛΑΓΗΣ πέραν, της απαράδεκτης και αντισυναδελφικής  στάσης  που τήρησε στην Επιτροπή για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, όπου ο ίδιος στοχοποιεί  ειδικότητες και στέλλει πολλές δεκάδες συναδέλφους στα σπίτια τους, αφού προσυπέγραψε ότι « η πρόταση αυτή είναι στα πλαίσια των σημερινών οικονομικών δεδομένων», καταρρακώνουν και πλήττουν το κύρος της Οργάνωσής μας και προκαλούν τάσεις διάσπασης και απομάκρυνσης των καθηγητών από την ΟΕΛΜΕΚ.
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) , ως η Κίνηση που ξέρει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα, συλλογικά, συναινετικά  και έντιμα,  διαβεβαιώνει τους συνάδελφους ότι δεν πρόκειται να στηρίξει πρόταση που εξόφθαλμα αδικεί μαθητές και καθηγητές. Ως ΔΗ.ΚΙ. είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα , μακριά από σκοπιμότητες και το οποίο θα εξυπηρετεί το Δημόσιο Σχολείο και τους  μαθητές.
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) η οποία στο τελευταίο Κ.Δ.Σ. πρότεινε μαζί με την Προοδευτική και τη Ν.Πνοή σύγκληση έκτακτης Π.Σ.Γ.Α. για συζήτηση του σοβαρού αυτού θέματος , αναμένει από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ  να εφαρμόσει  την καταστατική πρόνοια (αφού υπέγραψαν πέραν των 60 Γ.Α. της ΟΕΛΜΕΚ που προέρχονται από τις Κινήσεις ΔΗ.ΚΙ. , Προοδευτική και Ν.Πνοή ) και να καλέσει στις 2.4.2015 έκτακτη ΠΣΓΑ. Την πρόταση αυτή, παρόλο, που την απέρριψαν ( ας διερωτηθούν το γιατί οι συνάδελφοι ) οι Κινήσεις ΑΛΛΑΓΗ-Ν.ΚΙΝΗΣΗ, έχουν την υποχρέωση ως ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, να την σεβαστούν με βάση το Καταστατικό και να προχωρήσουν τάχιστα στη σύγκληση της έκτακτης ΠΣΓΑ.                                                       
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 28.3.2015