Oι δηλώσεις Δ. Ταλιαδώρου για ικανοποίηση αριθμού εκτάκτων καθηγητών δεν δεσμέυουν την ΟΕΛΜΕΚ

43102719
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εκφράζει την έκπληξή της για τις δηλώσεις του προέδρου της Κίνησης «Αλλαγής» Δ.Ταλιαδώρου ότι « η ΟΕΛΜΕΚ αποδέχεται την εισήγηση του Υπουργού Παιδείας, όπως στο πλαίσιο  ενός νέου σχεδίου διορισμών ικανοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός εκτάκτων» και πραγματικά διερωτόμαστε ποιος του έδωσε το δικαίωμα να τοποθετείται εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ σε μια «πρόταση» του Υπουργού Παιδείας, η οποία μέχρι σήμερα δεν τέθηκε ενώπιον της Οργάνωσης μας για συζήτηση και λήψη απόφασης.
                                                                                                                                                                  Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί τον Δ. Ταλιαδώρο να επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό στα συλλογικά όργανα της ΟΕΛΜΕΚ, στις αποφάσεις του ΚΔΣ και της ΠΣΓΑ, οι οποίες τον δεσμεύουν. Υπογραμμίζουμε ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια   προδέσμευσης της ΟΕΛΜΕΚ, προτού κατατεθεί η όποια πρόταση προς συζήτηση, πέραν του ότι είναι αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ενδεχομένως να υποκρύπτονται ενέργειες και προσυνεννοήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί τους έκτακτους/συμβασιούχους συνάδελφους να προβληματιστούν σοβαρά με τις δηλώσεις του προέδρου της «Αλλαγής» περί «ικανοποίησης σημαντικού αριθμού εκτάκτων/συμβασιούχων στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος διορισμών» οι οποίες αναμφίβολα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ένας άλλος πολύ σημαντικός αριθμός μη μόνιμων συναδέλφων μας, που σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους,  θα βρεθούν προ εκπλήξεως  οδηγούμενοι στην έξοδο από το Δημόσιο Σχολείο.
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) καλεί τους έκτακτους/συμβασιούχους καθηγητές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση προς αντιμετώπιση των επερχόμενων δεινών που φαίνεται να τεκταίνονται σε βάρος τους. Έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα που θα διαφανεί ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά και ειλικρινά τους στηρίζουν στο δίκαιο αίτημά τους και ποιοι τους αφήνουν εκτεθειμένους. Δυστυχώς η απόφαση της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ της 18ης Δεκεμβρίου 2014 σχετικά με τη διασφάλιση των μη μόνιμων καθηγητών σε περίπτωση εφαρμογής  νέου συστήματος διορισμών είναι ασαφής και οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της «Αλλαγής» αποτυπώνουν, μέσα από αυτές τις ασάφειες, την αλήθεια σε βάρος σημαντικού αριθμού συναδέλφων.
Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών ως γνωστό κατέθεσε τη δική της πρόταση στη ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ της 18ης Δεκεμβρίου 2014, σχετικά με το θέμα αυτό, με την οποία ζητούσε τη διασφάλιση όσων καθηγητών συμπληρώσουν, είτε ως έκτακτοι/συμβασιούχοι είτε ως αντικαταστάτες, συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία ενός χρόνου μέχρι την ημερομηνία έναρξης ενός νέου συστήματος διορισμών. Δυστυχώς η πρόταση της ΔΗΚΙ δεν πέρασε γιατί ακριβώς εκείνοι που κακώς την καταψήφισαν, υιοθετούσαν τις πικρές αλήθειες που σήμερα εκφράζονται μέσω των τοποθετήσεων του Δ.Ταλιαδώρου, δηλαδή το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός μη μόνιμων συναδέλφων θα κινδυνεύσουν να βρεθούν εκτός Δημόσιου Σχολείου.     
 

                             ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΟΕΛΜΕΚ) – 8.3.2015