Παράλογη και παράδοξη η νέα απόφαση του ΥΠΠΑΝ να μην υποχρεώνει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σε τεστ για τον κορωνοϊό

Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), με ανακοίνωσή της «εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την επάνοδο των μαθητών της Γ´ Λυκείου χωρίς τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό. 

Διερωτόμαστε, πραγματικά, στη βάση ποιας  λογικής  το ΥΠΠΑΝ έχει διαφοροποιήσει την προχθεσινή απόφασή του που καλούσε όλους τους μαθητές  να υποβληθούν σε έλεγχο για τον κορωνοϊό  προτού επιστρέψουν στο σχολείο. Ποιο νόημα έχει μερίδα μαθητών να κάνουν  το τέστ  ενώ οι υπόλοιποι να μην το κάνουν.  Επιπρόσθετα από τη στιγμή  που το τεστ είναι υποχρεωτικό για όλο το προσωπικό των σχολείων, θεωρείται παράλογο και παράδοξο να μην είναι υποχρεωτικό και για τους μαθητές, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι όλη η σχολική κοινότητα είναι καθαρή από τον επικίνδυνο αυτό ιό.

Τέλος, η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας να διαφοροποιήσει την παράλογη αυτή απόφαση εάν, πραγματικά, νοιάζεται για την ατομική και δημόσια υγεία αλλά και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Πηγή: Paideia news

Permanent link to this article: https://www.dh-ki.com/?p=2284

Το 2020 οι καθηγητές καταξιώθηκαν στα μάτια των γονιών και της κοινωνίας μας

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα, υπό τις περιστάσεις, κατέκτησε με πρωταγωνιστές τους καθηγητές τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλίας»

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους, η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς χρόνια πολλά με υγεία και χαρά. Το 2020 που σε λίγες ημέρες θα μας εγκαταλείψει σημαδεύτηκε από τα  πρωτόγνωρα γεγονότα που όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας.

“Από τα μέσα Μαρτίου 2020, όταν για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας,  ανεστάλη η φυσική παρουσία των μαθητών στα Σχολεία και παρόλο που το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα που προέκυψαν ώστε να υπάρξει συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας, οι Καθηγητές με απαράμιλλη προσπάθεια, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό πρωτοστάτησαν από την πρώτη ημέρα της αναστολής της λειτουργίας των Σχολείων και χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα και μεθόδους, εν μέσω πολλών δυσκολιών, στήριξαν μαθησιακά τους μαθητές μας εφαρμόζοντας σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως  διδασκαλία.

Μέσα από τις πολλές δυσκολίες που όλοι βιώσαμε το 2020 εν μέσω πανδημίας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα, υπό τις περιστάσεις, κατέκτησε με πρωταγωνιστές τους Καθηγητές τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η οποία όμως αναμφισβήτητα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαθησιακή διαδικασία εντός των πραγματικών αιθουσών διδασκαλίας. Ταυτόχρονα οι Καθηγητές καταξιώθηκαν στα μάτια των γονιών και γενικά της κοινωνίας μας, αφού γνώρισαν από κοντά τις υπερπροσπάθειες που έκαναν ώστε να προσφέρουν, εξ αποστάσεως, στους μαθητές το πολύτιμο αγαθό της μόρφωσης.

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  εύχεται όπως το 2021 να είναι για όλους έτος λύτρωσης από την πανδημία, δημιουργικό και  πραγματοποίησης κάθε προσωπικής προσδοκίας».

Permanent link to this article: https://www.dh-ki.com/?p=2270

Προκήρυξη θέσεων προαγωγής Β.Δ και Β.Δ.Α στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία

Permanent link to this article: https://www.dh-ki.com/?p=2245

Δωρεάν Rapid test για Εκπαιδευτικούς Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης

Permanent link to this article: https://www.dh-ki.com/?p=2242

Η ΔΗΚΙ Καθηγητών θα συνεχίσει τον αγώνα για ένταξη των ανασφάλιστων εκπαιδευτικών στο κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο

Αναμένουμε από τον Υπουργό Οικονομικών να ανταποκριθεί θετικά αυτή τη φορά στο αίτημα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, της ΠΑΣΥΔΥ, της Αστυνομίας και των Στρατιωτικών για ένταξη των ανασφάλιστων εκπαιδευτικων/κρατικών υπαλλήλων στο κρατικό συνταξιοδοτικο σχέδιο.

Η ένταξη των ανασφάλιστων εκπαιδευτικων στο κρατικό συνταξιοδοτικο σχέδιο αποτελούσε πάντοτε θέση της ΔΗΚΙ Καθηγητών. Τα τελευταία 4 χρόνια (από τον Ιούνιο του 2017) που βρίσκεται στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, η ΔΗΚΙ πρωτοστάτησε μέσα από τις ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε η θέση αυτή να μετατραπεί σε θέση της ΟΕΛΜΕΚ πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2017, η θέση της ΟΕΛΜΕΚ για το ζήτημα αυτό ήταν η δημιουργία Ταμείου Προνοίας. Η ΔΗΚΙ Καθηγητών διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την ένταξη των ανασφάλιστων εκπαιδευτικων στο κρατικό συνταξιοδοτικο σχέδιο.

Permanent link to this article: https://www.dh-ki.com/?p=2202