ΔΗ.ΚΙ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ : Όχι σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για νέο σύστημα διορισμών πριν την κατοχύρωση των μη μόνιμων συναδέλφων. Αυτό προνοεί και η απόφαση της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ

dhki logo png
Με αφορμή  την πρόταση του ΥΠΠ   για εφαρμογή νέου συστήματος διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση, θέση  της ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ)  είναι ότι η ΟΕΛΜΕΚ δε θα πρέπει να εμπλακεί σε κανένα διάλογο με το ΥΠΠ σχετικά με την πρόταση αυτή, προτού κατοχυρωθούν  οι μη μόνιμοι συνάδελφοι, που απασχολούνται ή και απασχολούνταν στο Δημόσιο Σχολείο. Η απόφαση της Π.Σ.Γ.Α. της ΟΕΛΜΕΚ της 12ης   Δεκεμβρίου 2013 για το θέμα αυτό, είναι ξεκάθαρη και ουδείς μπορεί να την παραβεί ή να τοποθετείται διαφορετικά. Η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ έχει την υποχρέωση να προβεί σε όλες τις ενέργειες για αυτούσια υλοποίηση της απόφασης αυτής και όχι να εκφράζεται διαφορετικά.
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών τονίζει ξανά ότι προ της εφαρμογής  οποιουδήποτε νέου συστήματος διορισμού, θα πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθούν οι διορισμοί των συναδέλφων που παρακολούθησαν το Π.Π.Κ.( είτε εργάζονται είτε εργάστηκαν στο παρελθόν στο δημόσιο σχολείο είτε δεν κλήθηκαν ακόμη να εργαστούν) καθώς και των συναδέλφων, που εργάζονται ή εργάστηκαν με το καθεστώς του έκτακτου ή του αντικαταστάτη και θα έχουν συμπληρώσει υπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο ένα πλήρες εκπαιδευτικό έτος μέχρι την ημερομηνία έναρξης νέου συστήματος διορισμού.
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι οι πιο πάνω συνάδελφοι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα ξεχωριστό κατάλογο και ο νέος τρόπος διορισμού να αρχίσει μετά την εξάντληση του καταλόγου αυτού. Οι καθηγητές που εργάζονται με το καθεστώς του έκτακτου/αντικαταστάτη θα πρέπει να παρακολουθήσουν παιδαγωγικά μαθήματα στη βάση του Προγράμματος Προϋπηρεσίακή Κατάρτισης.
Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών  πιστεύει ότι η ενέργεια του ΥΠΠ να ζητήσει γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία για τον « ξεχωριστό κατάλογο » ήταν εντελώς άστοχη  χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της σκοπιμότητας. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η γνωμάτευση αυτή αφορά πρώτο διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία και όχι στην Εκπαίδευση στην οποία οι διορισμοί γίνονταν και γίνονται από τον Κατάλογο Διοριστέων  και θα γίνονται και πάλι από Κατάλογο εάν και εφόσον διαφοροποιηθεί το υφιστάμενο σύστημα.
                                                                        Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών
                                                                        13.11.2014