ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Αγανάκτηση για τον τρόπο που οι Κυβερνώντες εμπαίζουν τους εκπαιδευτικούς

dhki crop

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών με ανακοίνωσή της «εκφράζει την πλήρη αγανάκτηση και απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο οι Κυβερνώντες, για πολλοστή φορά, εμπαίζουν  τους εκπαιδευτικούς και γενικά τους  κρατικούς υπάλληλους σχετικά με τους μισθούς και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα». Η ΚΔΗΚΙ σημειώνει ότι «από το Νοέμβριο του 2011 οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα υφίστανται έναν ακήρυχτο πόλεμο, χωρίς αυτοί  να φέρουν την παραμικρή ευθύνη για την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας».

Και συνεχιζει:

«Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών διερωτάται ποιος κυβερνά  επιτέλους το μαρτυρικό αυτό νησί και τους πολίτες του. Οι εκλελεγμένοι κυβερνώντες ή  το διευθυντήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο χωρίς να υπάρχει τέλος και ενώ, όλοι γνωρίζουν τους αίτιους της οικονομικής καταστροφής, οι οποίοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι, το τίμημα το πληρώνουν οι νομοταγείς και εργαζόμενοι κύπριοι πολίτες.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και γενικά την Κυπριακή Κυβέρνηση να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους ότι η οικονομία πάει καλά (και άρα δεν έλεγαν ψέματα) και να τηρήσουν αυτά, που  δημόσια διακήρυτταν, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσουν σε περαιτέρω παράνομες  μειώσεις των μισθών και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών θεωρεί ότι η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή – Νέα Κίνηση) με την ανύπαρκτη δράση και ενέργειές της, κατά την τριετία 2011-2014,  ευθύνεται βαρέως  για τις  ατελείωτες μόνιμες αποκοπές, της τάξης του 30%, σε βάρος των καθηγητών, για τη ρατσιστική κατηγοριοποίηση των καθηγητών (άνω των 45 και κάτω των 45), για την απώλεια της κρατικής σύνταξης και του εφάπαξ των νέων καθηγητών, για την αποδοχή εσαεί της αποκοπής του 2% δήθεν για επαναδιορισμό των συμβασιούχων κ.ά..Οφείλει, συνεπώς, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ  (Αλλαγή – Νέα Κίνηση) να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί σε κάθε ενέργεια, σε συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να τερματιστεί οριστικά η παράνομη εισβολή των κυβερνώντων και των τροїκανών στις τσέπες των  εκπαιδευτικών. Η ΔΗ.ΚΙ. θα στηρίξει δυναμικά κάθε προσπάθεια προς επίτευξη του στόχου αυτού».