Πρόταση της ΔΗΚΙ στο Κ.Δ.Σ της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ 29/08/14 για τις αποσπάσεις.

dhki crop

Θέμα: Αδικαιολόγητος τερματισμός αποσπάσεων ορισμένων καθηγητών. Διασφάλιση, θέσπιση κριτηρίων, και διαφάνεια στην όλη διαδικασία.
Η ΔΗΚΙ θεωρεί ότι στη φετινή διαδικασία αποσπάσεων των καθηγητών, στο Υπουργείο Παιδείας δεν τηρήθηκαν οι ορθές και πρέπουσες διαδικασίες. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα αδικαιολόγητων τερματισμών αποσπάσεων καθηγητών, καθώς επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι έγιναν αποσπάσεις καθηγητών χωρίς καν να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η ΔΗΚΙ θεωρεί το θέμα πολύ σοβαρό, συνεπώς η ΟΕΛΜΕΚ θα πρέπει να αποστείλει γραπτώς στον Υπουργό Παιδείας και να ζητά τα πιο κάτω:

1. Να σταλεί στην ΟΕΛΜΕΚ κατάλογος των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, όπως γινόταν και τις προηγούμενες χρονιές.

2. Διερεύνηση των πληροφοριών που υπάρχουν για αδικαιολόγητο τερματισμό αποσπάσεων συναδέλφων καθηγητών καθώς και διερεύνηση πληροφοριών για αποσπάσεις καθηγητών στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς να υποβάλουν σχετική αίτηση.

3. Να ζητηθεί κατάλογος των αιτούντων καθηγητών στο Υπουργείο Παιδείας για απόσπαση.

4. Ο Υπουργός Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί συγκεκριμένοι καθηγητές και να τους επανατοποθετήσει στα πόστα τους.
Επιπρόσθετα η ΔΗΚΙ θεωρεί ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα πρέπει να ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας έναρξη διαλόγου για τις αποσπάσεις, (χρονική περίοδος απόσπασης, περιορισμός του αριθμού αποσπασμένων Β΄ Διευθυντών κ.α.) έτσι ώστε προ της επόμενης προκήρυξης να συμφωνηθούν τα κριτήρια απόσπασης και να προωθηθούν για νομοθετική ρύθμιση.

Η ΔΗΚΙ θεωρεί ότι η ΟΕΛΜΕΚ πρέπει να απαιτήσει από τον Υπουργό να δώσει απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα άμεσα, ούτως ώστε το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να μελετήσει τις απαντήσεις του Υπουργού και αναλόγως αυτού να παρθούν αποφάσεις από το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ.