ΔΗΚΙ Καθηγητών: Να γίνουν στοχευμένοι διορισμοί, για να επαναδιοριστούν οι αδιόριστοι

dhki crop

Η  ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών με ανακοίνωσή της «καλεί τον Υπουργό Παιδείας να καταβάλει τις επόμενες μέρες κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι, ώστε να επαναδιοριστούν όλοι οι συμβασιούχοι/έκτακτοι συνάδελφοι, που απασχολούνταν στο Δημόσιο Σχολείο». «Έχουμε διαπιστώσει ότι, μετά και τους τελευταίους διορισμούς, σημαντικός αριθμός  συναδέλφων (από συγκεκριμένες  ειδικότητες) εξακολουθούν να είναι αδιόριστοι» προσθέτει.

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών καλεί τον κ. Υπουργό και τους συμβούλους του, να αντιληφθούν  τη σοβαρότητα του προβλήματος και την αγωνία, που βιώνουν οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους και να προχωρήσουν πλέον ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ στον επαναδιορισμό τους, εφαρμόζοντας συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες αναβαθμίζουν τη Δημόσια Παιδεία.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών  εισηγείται τη δημιουργία-επαναλαμβάνουμε  ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ-συγκεκριμένου αριθμού θέσεων (35-40) στα πλαίσια, κυρίως, της Επιμόρφωσης, η οποία αποδεδειγμένα συμβάλλει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας , αυστηρά  ΜΟΝΟ για τις ειδικότητες εκείνες, των οποίων οι συνάδελφοι δεν έχουν ακόμη  επαναδιοριστεί. Οι θέσεις αυτές μπορούν να προκύψουν :

α) από την αύξηση του αριθμού των καθηγητών που θα επιμορφωθούν στη Γ΄ Λυκείου,

β) από τη συνέχιση της επιμόρφωσης για τα Ν.Α.Π. στο Γυμνάσιο (κακώς διεκόπη  η επιμόρφωση  αυτή αφού πλήττεται η μεταρρύθμιση των Ν.Α.Π. στο Γυμνάσιο)

Επίσης κάποιες θέσεις μπορούν να προκύψουν:

α) από την αύξηση των διευθυνόντων εκπαιδευτικών στα μεγάλα Κ.Ι.Ε. κατά ένα άτομο και

β) από τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα στο μάθημα της δακτυλογραφίας, αφού όλοι διαπιστώνουν ότι η διδασκαλία του μαθήματος αυτού  με μεγάλο αριθμό μαθητών ούτε προσφέρεται ούτε αποδίδει».