ΔΗΚΙ Καθηγητών: Η Νέα Κίνηση μας έχει συνηθίσει στον κουτσομπολίστικο κίτρινο Τύπο

dhki logo png

Με ανακοίνωσή της, η ΔΗΚΙ Καθηγητών κατηγορεί τη Νέα Κίνηση Καθηγητών για κουτσομπολιό και κίτρινο Τύπο που υποβιβάζει τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό.

Αναφέρει η ΔΗΚΙ:

«Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η προχειρότητα, με την οποία η ηγεσία της συνδικαλιστικής παράταξης «Νέα Κίνηση» πολιτεύεται. Με ανακοίνωσή της κατηγόρησε προ ημερών το Υπουργείο  Παιδείας, ότι αναθέτει καθήκοντα στα Κ.Ι.Ε. σε συναδέλφους συγκεκριμένης ειδικότητας με απώτερο στόχο τον διορισμό κάποιου συναδέλφου.

Αντί η συνδικαλιστική αυτή παράταξη να ασχοληθεί σοβαρά με το καίριο πρόβλημα του διορισμού όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, σ’ όποια ειδικότητα κι αν ανήκουν, σκανδαλοθηρεί. Εάν ήθελε να αρθρώσει σοβαρό συνδικαλιστικό λόγο, θα έπρεπε να εισηγηθεί την ανακατανομή της ανάθεσης καθηκόντων στα Κ.Ι.Ε., έτσι, ώστε να μη μείνει κανείς συνάδελφος αδιόριστος σ’ όποια ειδικότητα κι αν ανήκει. Εάν είχε αυτήν την έγνοια, θα είλκυε την προσοχή της το γεγονός ότι στα Κ.Ι.Ε . έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι από ειδικότητες, στις οποίες έχουν προ πολλού διοριστεί όλοι όσοι εργάζονταν πέρυσι και παρουσιάζουν επιπλέον θετικό πρόσημο. Από την ειδικότητα, την οποία ανοίκεια κατηγόρησε ως ευνοούμενη, παραμένουν αυτή τη στιγμή αρκετοί αδιόριστοι.

Φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη δεν ενδιέφερε να εγκύψει στο πρόβλημα και να εισηγηθεί μια ορθή ανακατανομή με γνώμονα τον διορισμό όλων των συναδέλφων, σ’ όποια  ειδικότητα κι αν ανήκουν. Την ενδιέφερε περισσότερο να δημοσιεύσει μια κουτσομπολίστικη ανακοίνωση, για να προκαλέσει θόρυβο, επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Δυστυχώς, η Νέα Κίνηση μάς έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στον κουτσομπολίστικο κίτρινο Τύπο, ο οποίος υποβιβάζει-και λυπούμαστε για τη διαπίστωση- το επίπεδο του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού στην Κύπρο!»