ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Ο Υπουργός Παιδείας να διερευνήσει γιατί τερματίστηκαν αδικαιολόγητα και προκλητικά αποσπάσεις εκπαιδευτικών και να αποκαταστήσει άμεσα τις αδικίες .

43102719

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών καλεί τον Υπουργό Παιδείας κ. Καδή να προχωρήσει στη διερεύνηση για τον αδικαιολόγητο και προκλητικό τερματισμό της απόσπασης συγκεκριμένων Καθηγητών, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε διάφορα τμήματα του ΥΠΠ, με υπηρεσία ένα μόλις χρόνο.

Η ΔΗ.ΚΙ.Καθηγητών υπενθυμίζει ότι είθισται , έστω και αν τα κριτήρια απόσπασης δεν είναι ακόμη νομοθετικά ρυθμισμένα, ο κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός να παραμένει στη θέση του 4-5 χρόνια (αυτή εξάλλου ήταν και η θέση της ΟΕΛΜΕΚ) , εκτός και αν συντρέχουν λόγοι διακοπής της απόσπασης. Συνεπώς θα μπορούσε το ΥΠΠ να τερμάτιζε αποσπάσεις εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι για 5-6 χρόνια και όχι ενός μόλις χρόνου.

<< Διερωτούμαστε ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις σκοπιμότητες και τι προσπαθεί επιτέλους να εξυπηρετήσει. Μήπως οι ετσιθελικά κακόβουλες αυτές ενέργειες του αόρατου-ορατού χεριού, που πλήττουν και προσβάλλουν τον άνθρωπο-εκπαιδευτικό εξυπηρετούν άραγε την Παιδεία αυτού του τόπου; Ως ΔΗ.ΚΙ. είμαστε σίγουροι ότι το αόρατο-ορατό χέρι εξυπηρετεί απλά μικροπαραταξιακά συμφέροντα>>.

Η ΔΗ.ΚΙ. καθηγητών απαιτεί από τον Υπουργό Παιδείας να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις των Καθηγητών που αδικαιολόγητα τερματίστηκαν οι αποσπάσεις τους ( και τοποθετήθηκαν άλλοι στη θέση τους ) και τάχιστα να προχωρήσει να τους επανατοποθετήσει στα πόστα τους.

Η ΔΗ.ΚΙ. τονίζει επίσης ότι η σημερινή ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ (Αλλαγή-Ν.Κίνηση) έχει υποχρέωση να προασπίσει και να διαφυλάξει τα δικαιώματα των μελών της και να απαιτήσει την επανατοποθέτηση των Καθηγητών που κακώς τερματίστηκε η απόσπασή τους, διαφορετικά οι ευθύνες της για τα κωμικοτραγικά αυτά γεγονότα θα είναι τεράστιες .

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 25.8.2014