Η ΟΕΛΜΕΚ στηρίζει την πρωτοβουλία «Επενδύστε στην Παιδεία»

ΟΕΛΜΕΚ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Γραμματείας του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ και  της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία». Κατά τη συνάντηση παραδόθηκαν οι δηλώσεις στήριξης προς το διάβημα για προώθηση νομοσχεδίου στην Ευρωβουλή, με το οποίο  ζητείται όπως οι δαπάνες για την παιδεία εξαιρούνται από περικοπές. Η πρόταση νομοσχεδίου που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Βουλή,  θα προνοεί την εξαίρεση του ποσοστού των δαπανών κάθε εθνικού προϋπολογισμού για την εκπαίδευση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, στις περιπτώσεις που οι δαπάνες αυτές υπολείπονται του μ.ο. της ευρωζώνης για τα τελευταία 5 έτη.

     Η Πρωτοβουλία «Επενδύστε στην Παιδεία» έχει προετοιμασθεί από τη Δεξαμενή Σκέψης ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και εκπροσωπείται σε επτά χώρες, την Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία, ενώ προωθείται σε όλα τα κράτη μέλη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να προταθεί προς το Ευρωκοινοβούλιο σχετικό νομοσχέδιο για μελέτη, πρέπει  πανευρωπαϊκά να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 1.000.000 υπογραφές. Για την Κύπρο, ο ελάχιστος αριθμός υπογραφών που απαιτείται είναι 4500 και ο μέγιστος 9000.

    Στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών συμμετείχαν ο Ιάκωβος Ψάλτης,  υπό την ιδιότητα του Κύπριου Μέλους της 7- Μελούς Ευρωπαϊκής Οργανωτικής Επιτροπής,  και οι εθελοντές Γιάννης Τριμιθιώτης, διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και Αλέξανδρος Ταμπάκης, διαχειριστής του ιστοχώρου της Πρωτοβουλίας στην Κύπρο. Εκ μέρους της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Ταλιαδώρος, η Αντιπρόεδρος Άλκηστη Βαρνάβα ο Γ. Γραμματέας Μιχάλης Ιερείδης, ο Γ. Ταμίας Ανδρέας Σοφόκλης, ο Οργανωτικός Γραμματέας  Σωτήρης Παπαμωϋσέως, ο Β. Γ. Γραμματέας Γιάννος Σωκράτους και ο Β. Γ. Ταμίας Λάκης Γαβριήλ.

    Ο κ. Ψάλτης, χαρακτήρισε ως καθοριστικής σημασίας τη στήριξη που προσέφερε η ΟΕΛΜΕΚ για συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού υπογραφών που απαιτούνται για την Κύπρο, και αφού ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη προς την Πρωτοβουλία,  ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν τα μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ ως νέα ηγεσία της Οργάνωσης.