ΔΗΚΙ Καθηγητών: Να υπάρξει ανθρωπιστική αντιμετώπιση των κλάδων της Μέσης με συνεχείς μετακινήσεις

43102719

«Η κατάργηση του δίωρου μετακίνησης, κατά τη σχολική χρονιά 2013-14,βρήκε την παράταξή μας κάθετα αντίθετη. Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών πολλές φορές επιχειρηματολόγησε ενάντια σ’ αυτήν την κατάργηση. Είμαστε μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητοι, όσον αφορά την απαράδεκτη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας εκείνων, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι και μετακινούνται σε πολλά σχολεία την ίδια ημέρα, ακόμη και σε διαφορετικές επαρχίες».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΚΙ Καθηγητών η οποία τονίζει ότι «είναι απάνθρωπο να ζητούμε από ένα συνάδελφο, είτε διδάσκει Ξένες Γλώσσες ή το μάθημα της Φωτογραφίας είτε είναι Θεατρολόγος, να πηγαίνει σε τέσσερα, σε πέντε, σε έξι, ακόμη και σε επτά με οκτώ σχολεία, και την ίδια στιγμή να τού έχουμε στερήσει και τη μείωση των δύο ωρών για σκοπούς μετακίνησης».

Συνεχίζοντας, η ΔΗΚΙ Καθηγητών σημειώνει:

«Οι συνάδελφοί μας αυτοί πέραν της απάνθρωπης ταλαιπωρίας,την οποία υφίστανται, έχουν να διαθέσουν κι ένα τεράστιο ποσό – συγκριτικά με τους μισθούς τους – γι’ αυτές τις μετακινήσεις. Άν αναλογιστεί κανείς τις ραγδαίες μειώσεις στη μισθοδοσία  των Εκπαιδευτικών και την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, αλλά και το γεγονός ότι οι Εκπαιδευτικοί αυτών των ειδικοτήτων είναι εκ προοιμίου χαμηλόμισθοι, διότι έχουν λίγα χρόνια υπηρεσίας, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πόσο πολύ χειροτερεύει η θέση τους με την κατάργηση του δίωρου μετακίνησης.

Η παράταξή μας, η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών της ΟΕΛΜΕΚ, θεωρεί, για όλους τους πιο πάνω λόγους, επιβεβλημένη την  επαναφορά της μείωσης των δύο ωρών για σκοπούς μετακίνησης στο διδακτικό χρόνο των συναδέλφων μας αυτών, έτσι ώστε να αποφορτώνεται, έστω και σε κάποιο μικρό βαθμό, το πολύ βαρύ σε μετακινήσεις πρόγραμμά τους.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αντικρίσει θετικά το ανθρωπιστικό αυτό αίτημα».