Έκκληση ΟΕΛΜΕΚ προς ΕΕΥ: Εργαστείτε απογεύματα και Σάββατα για τις προαγωγές

ΟΕΛΜΕΚ

Με επιστολή της Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας η ΟΕΛΜΕΚ απευθύνει έκκληση όπως επανεξετάσει το πρόγραμμα συνεντεύξεων με στόχο την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων σημειώνοντας ότι θα μπορούσε, ενδεχομένως, συνεντεύξεις να πραγματοποιηθούν απογεύματα αλλά και Σάββατα.

Αναφέρει στην επιστολή της :

«Αγαπητοί κύριοι,

Η ΟΕΛΜΕΚ χαιρετίζει τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αναφορικά με την πλήρωση θέσεων προαγωγής εκπαιδευτικών στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ημερομηνίας 21 Ιουλίου 2014, η όλη διαδικασία των συνεντεύξεων ξεκινά, για τη Μέση Εκπαίδευση, στις  7 Αυγούστου 2014 και ολοκληρώνονται περί τα τέλη του ίδιου μήνα. Όπως αντιλαμβάνεστε, τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα δε θα επιτρέψουν, δυστυχώς, την έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αναγνωρίζοντας ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας δε φέρει ευθύνη για την καθυστέρηση της διαδικασίας πλήρωσης των θέσεων προαγωγής, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το πρόγραμμα συνεντεύξεων των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, που έχετε ήδη ανακοινώσει, με στόχο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ενωρίτερα. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε, ενδεχομένως, συνεντεύξεις να πραγματοποιηθούν απογεύματα αλλά και Σάββατα.

Υπογραμμίζουμε και πάλι ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτική Υπηρεσίας, όπως και η ΟΕΛΜΕΚ, δεν ευθύνονται για τα στενά χρονοδιαγράμματα και την πίεση που εκ των πραγμάτων αυτά προκαλούν.

Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πράξετε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, εξυπηρετώντας έτσι και τον κοινό στόχο για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χωρίς σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση των σχολικών μονάδων».