ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών: Ικανοποίηση από την απόφαση της Επ. Οικονομικών. Δυσαρέσκεια για τη στάση ΔΗΣΥ

dhki crop

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) με ανακοίνωσή της  εκφράζει την ικανοποίησή της προς τον Πρόεδρο και τα μέλη εκείνα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, που με τη σημερινή απόφασή τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, υπερψήφισαν για αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής για τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα ως ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ) εκφράζει την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά της «για τη στάση που τήρησε ο ΔΗ.ΣΥ. καταψηφίζοντας την πρόταση για αποπαγοποίηση των θέσεων και διερωτόμαστε αν η στάση αυτή έχει σχέση με πιθανούς μελλοντικούς σχεδιασμούς σε βάρος του Δημόσιου Σχολείου».

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών ευελπιστεί επίσης ότι η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η οποία θα συζητηθεί το Σεπτέμβριο 2014, για αποπαγοποίηση όλων ανεξαιρέτως των θέσεων προαγωγής, θα στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η στήριξη μιας τέτοιας πρότασης (ήδη δήλωσαν στήριξη ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ) θα έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων/εκτάκτων καθηγητών.

Η ΔΗ.ΚΙ. Καθηγητών θεωρεί ότι η σημερινή αυτή απόφαση λύνει πλέον τα χέρια της Ε.Ε.Υ. για να προχωρήσει σε συνεντεύξεις, έτσι ώστε από 1η Σεπτεμβρίου 2014, οι νεοπροαχθέντες εκπαιδευτικοί να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.