ΔΗΚΙ Καθηγητών για προαγωγές: Από τη μια εβδομάδα στην επόμενη, χωρίς κατάληξη

43102719

Η Δημοκρατική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, που διαδραματίζονται γύρω από το θέμα της αποπαγoποίησης των προαγωγών στη Μέση Εκπαίδευση. Η ΔΗΚΙ επισημαίνει ότι «από τη μια εβδομάδα πηγαίνουμε στην επόμενη και συνεχίζεται, χωρίς κατάληξη». Και προσθέτει:

«Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, δικαιολογημένα, δεν έχει προβεί στο δεύτερο ευρύ κύκλο μεταθέσεων αναμένοντας τις εξελίξεις, οι οποίες θα διαφοροποιούσαν την όλη προσπάθεια. Αποτέλεσμα όλης αυτής της αργοπορίας θα είναι η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό και βεβαίως τη ζημιά στο τέλος θα την πληρώσουν οι μαθητές και ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, που αναμένουν τον επαναδιορισμό τους.

Το Υπουργείο Παιδείας κρίνει αναγκαίες τις θέσεις αυτές για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων (παρεμπιπτόντως εισηγήθηκε πολύ περισσότερες), οι Eκπαιδευτικοί, επίσης, τις κρίνουμε απαραίτητες και γι’αυτό αποδεχτήκαμε προαγωγές χωρίς μισθολογική αναβάθμιση. Η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώπιον της οποίας έγινε η συζήτηση, ζήτησε κάποιες διευκρινίσεις (αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των θέσεων), που ουσιαστικά δεν αφορούν την Εκπαίδευση.

Η ΔΗΚΙ ζητά την επίσπευση της διαδικασίας, με πιθανό διαχωρισμό των θέσεων των Εκπαιδευτικών από την υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία και την άμεση έγκριση της αποπαγοποίησης των θέσεων αυτών, από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αν θέλουμε να προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα του Σεπτέμβρη. Διαφορετικά θα υπάρξουν αλυσιδωτά προβλήματα. Θα πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι,Κυβέρνηση και Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, να συντονιστούν άμεσα, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία».