ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Με τις προαγωγές, η στελέχωση το Σεπτέμβριο θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επανέναρξη της διαδικασίας προαγωγών στην Εκπαίδευση.  Όπως είναι γνωστό η διαδικασία αυτή είχε διακοπεί λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών που βίωσε ο τόπος μας και αυτό είχε ως απότοκο τη δημιουργία σοβαρών στρεβλώσεων και δυσλειτουργιών στις σχολικές μονάδες, με άμεσες και έμμεσες συνέπειες, πρωτίστως στην ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας και εκπαίδευσης στους μαθητές και μαθήτριές μας.

Με τις επικείμενες – χωρίς μισθολογική αναβάθμιση – προαγωγές , η στελέχωση των σχολικών μονάδων θα είναι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε σαφώς καλύτερη κατάσταση απ’ ό, τι την προηγούμενη σχολική χρονιά, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζεται το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, πρωτίστως σε διοικητικό επίπεδο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την ΕΕΥ και τη συνδρομή των κοινοβουλευτικών κομμάτων μπορούν τάχιστα να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις και να τροχοδρομηθούν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, οι οποίες όπως προαναφέρθηκε δε συνεπάγονται μισθολογική αναβάθμιση για τους εκπαιδευτικούς και οι οποίοι παρά το δεδομένο, αυτό θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για το καλώς νοούμενο συμφέρον της εκπαίδευσης.

Μια τέτοια απόφαση θα βοηθήσει παραπλεύρως στη επίλυση και άλλων ζητημάτων, όπως είναι αυτό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.