ΔΗΚΙ Καθηγητών: Η ΟΕΛΜΕΚ να διεκδικήσει την περσινή έκτακτη αποκοπή που έγινε για επαναδιορισμό

43102719

«Η ΔΗΚΙ Καθηγητών με ανακοίνωσή της ζητά όπως η ΟΕΛΜΕΚ διεκδικήσει την έκτακτη αποκοπής που μας έγινε πέρσι, για τον επαναδιορισμό αριθμού καθηγητών. Ανανφερει στην ανακοίνωση της

Μετά την παρέλευση της εκλογικής διαδικασίας, όπου παρεμπιπτόντως όλοι βγήκαμε νικητές και δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε, αλλά και της εκλογής και του καταρτισμού του νέου ΚΔΣ, εμείς, της Δημοκρατικής Κίνησης Καθηγητών, θεωρούμε αναγκαίο να επανέλθουμε με δύο καθαρά συνδικαλιστικές μας θέσεις, που πολύ πρόσφατα (η τότε και σημερινή ηγεσία) καταψηφίσατε:

  • Την άμεση διεκδίκηση της έκτακτης αποκοπής που μας έγινε πέρσι, για τον επαναδιορισμό αριθμού συναδέλφων. Η αποκοπή αυτή συμφωνήθηκε από εσάς ως έκτακτη και μετά μάς είπατε ότι λόγοι οικονομικοί επιβάλλουν την μετατροπή της σε  μόνιμη.
  • Την άρση της παράλογης επιπρόσθετης χρέωσης ( πέραν του 1,5% ), που μάς γίνεται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Εμείς επιχορηγούμε πλέον με πολύ υψηλές εισφορές, πιθανότατα υψηλότερες από αυτές,  που πιθανότατα θα κληθούμε αύριο να συνεισφέρουμε στο νέο σχέδιο υγείας. Γιατί να έχουμε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στα εξωτερικά ιατρεία, στα φάρμακα και στις πρώτες βοήθειες;

Ευχόμαστε τώρα, που επαναδεσμευτήκατε για την προώθηση των συμφερόντων των συναδέλφων ως νέα ηγεσία, να μπορέσετε να συμφωνήσετε μαζί μας, ότι οφείλουμε να το πράξουμε ανεξαρτήτως δυσκολιών και όχι να το καταψηφίσετε πάλι, όπως κάνατε  προηγουμένως».